• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Граница под заплаха. Има ли България сила да удържи бежанска вълна?

Граница под заплаха. Има ли България сила да удържи бежанска вълна?

/КРОСС/По последни данни и изказвания на ръководни личности в Турция - на премиера и президента, се счита, че бежанците, които бяха в близост до границата с България, те са били убедени да се върнат в лагерите откъдето бяха дошли в близост до границата и затова може да се каже, че няма пряка заплаха за нашата граница. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" ген. Аню Ангелов, съвестник на премиера Борисов. Въпросът с бежанците в Турция е, че те очакват много по-голяма помощ за изхранването на бежанците, но те считат, че тъй като голяма част от над 1.7-те милиона бежанци на тяхна територия нямат валидни документи, те не считат, че трябва да ги пуснат на територията на други държави, включително и на българска територия. Засега няма никакви очаквания, че Турция ще отвори по някакъв начин да отваря границата си и с това да затрудни нашата охрана на границата. В момента има 111 военни, които участват в охраната на границата и които осигуряват логистична подкрепа по тази охрана, добави още съветникът на премиера и бивш военен министър. В момента имаме възстановяване на граничния режим по границите на определени европейски държави, но трябва да се отбележи, че подобни действия са възможни при определени условия от Шенгенското споразумение. България не е член на Шенген, но ние сме външна граница на ЕС и очакваме от съюза да участва много по-сериозно и да бъде постигнато едно общо споразумение за общи действия относно бежанската криза. По изявленията на министър-председателя и външния министър ние сме съгласни да определена бройко чужденци при така нареченото споразумение за разпределение в ЕС, като тази бройка може да е най-много в размер на 1600 души. Бежанската вълна ще се реши от корен, когато се разреши проблема с „Ислямска държава" и проблема с военния конфликт на територията на Сирия. Има конкретна забрана на определени военно-транспортни самолети да прелитат над територията на България. За момента няма искания от страна на Русия за позволение на такива самолети да прелитат над въздушното пространство на България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Андрей Стефанов

Въпроса не е в наличието на сила - всяка уважаваща себе си страна има възможност да защити границите от имигранти. Важни са методите, които се прилагат. А сегашните в повечето случаи не са правилни. Проста сметка - примерно за имигрант се полагат 6000 евра. Вместо да се дават за друго нека се използват за обратно връщане/със самолети или кораби, влакове и т.н./ до държавата от която идват/4/5 от мигрантите са от невоюващи страни/. И товада се прави в условията на силно изразена видимост по медиите с покритите и в арабските страни.

23.09.2015 06:19:12

Анонимен

Как помагаме ние за решаването на конфликта с Ислямска държава ?! Като забраняваме на тези които наистина се борят с нея (а не на тези които им осигууряват сателитни снимки на охранявани обекти) да пррелитат над наша територия и като се съгласяваме на европейската политика на безконтролно и безкрайно приемане на нашественици на наша и европейска територия . .

22.09.2015 11:13:28

Анонимен

Kриво разбрана хуманност, която ще изяде главата на толерантния Християнски свят ! Мнозинството от арабите съвсем не са сиромаси и не са бежанци, а преселници, които се домогват до щедрата западноевропейска социална система. Като казват, че бягат само от войната по техните земи, защо не се насочат към безкрайните редконаселени руски степни и Сибирски простори ? Нима там няма нужда от работна ръка ?

21.09.2015 13:04:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.