• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Безплатно море за полицаите на браздата

Безплатно море за полицаите на браздата

София /КРОСС/ МВР работи по социален пакет за командированите на границата полицаи, който включва безплатни профилактични прегледи и почивки в станциите на МВР, заедно със семействата им. Това обяви вчера в НС вицепремиерът Румяна Бъчварова.
Тя уточни, че служителите, изпратени в подкрепление заради бежанската вълна ще могат да се възползват в по-дълъг период от привилегиите. Нямаме възможност да дадем повече средства, затова служителите ще имат възможност да прекарат повече време със семействата си, обясни вътрешният министър. Бъчварова отново подчерта, че командироването по границата на полицаи от вътрешността на страната не е добра идея, но засега няма алтернатива. МВР шефът изрази надежда скоро да бъде завършена оградата по границата ни с Турция. И добави, че колкото по-голяма част от съоръжението се изгражда, толкова по-малка необходимост от жива сила ще има на браздата. Надявам се да отпадне необходимостта за толкова много хора след построяването на съоръжението, подчерта Бъчварова. По нейните думи в момента на границата са и 64 военни, но те помагат на „Гранична полиция" основно с логистични дейности. Обсъждаме дали ако се наложи и те могат да бъдат включени, коментира МВР шефът.
Бъчварова не подмина и идеята за назначаване на бивши служители на МВР и МО като охрана на кризисни места, включително и на границата, по програмите за заетост. Според нея това не е лесна задача защото самите хора трябва да имат квалификация. Трябва да има ясен подбор. Не може всеки да се разхожда по границата. Предстоят разговори с Ивайло Калфин да видим по програмите за заетост как можем да организираме и тази дейност, разясни министърът.
Бъчварова уточни, че се подготвят законодателни инициативи в отговор на протеста на полицаите, чиито искания засягат командироването на границата и въвеждането на пенсионна възраст за служителите в сектора, като се работи по техните предложения. Но нещата, за които ще се разберем, ще бъдат нещата, които ние вече сме решили да направим, посочи в аванс тя и допълни, че текат срещи на работно ниво, като в тях участват и министри. Колкото повече се политизира протестът на служителите на МВР, толкова по-малко проблеми ще бъдат решени, увери Бъчварова, цитирана от "Монитор".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.