• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Никола Гратери и Антонио Никасо представят "Бялото злато"

Никола Гратери и Антонио Никасо представят "Бялото злато"

/КРОСС/ Никола Гратери и Антонио Никасо представят българското издание на книгата си "Бялото злато" днес от  16.30 ч. в Литературен клуб „Перото". Авторите  са гости на Международния Софийски панаир на книгата в НДК. 

В книгата Антонио Никасо и Никола Гратери проследяват широкия път на трафика на кокаина, предприемайки пътуване от Колумбия, през Европа до Австралия, показвайки стъпка по стъпка как този бизнес обогатява трафикантите, убива зависимите, заразява банковата система и корумпира хората с власт. За да напишат тази книга, авторите са интервюирали редица следователи, журналисти, експерти, срещали са се с няколко чуждестранни полицейски служби и специализирани институции в проследяването трафика и тенденциите на пазара на дрога.

Книгата излезе от печат през 2015 г. в Италия и вече има три издания. 

„Кокаинът е сук, т.е. пазар на арабски, голям пазар на миражи и илюзии, измамно удоволствие, създадено чрез заблуждаване на съзнанието. Някои го пушат, други го шмъркат. До деветдесетте години той бе дрогата на елита, сега е масово купонясване...Пазар, за който няма кризи. 

Според Службата на ООН за наркотиците и престъпността, през 2012 г. над 243 милиона души на възраст между петнайсет и шейсет и четири години поне един път са взимали някакви незаконни вещества, между които и кокаин, най-продаваната стока от ндрангетата. За босовете от калабрийската мафия кокаинът е инвестиция, печалба, рогът на изобилието... Днес дрогата дава по-голяма сигурност от държавните облигации, без да предизвиква упреци към тези, които получават печалбата..."

Никола Гратери е водещ прокурор на Италия, известен с борбата си с калабрийската ндрагета - една от най-богатите и мощни мафии в света. Антонио Никасо е университетски преподавател и световноизвестен експерт по въпросите на организираната престъпност. И двамата са получавали смъртни заплахи. Гратери живее под полицейска зкарила от 1989 г. Заради сигурността си Никасо е бил принуден да напусне Италия и живее в Канада от 1990 г. Двамата са съавтори на 11 документални книги.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

От къде мога да купя книга та???

12.12.2015 00:36:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.