• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Брюксел остава в най-висока степен на тревога

Брюксел остава в най-висока степен на тревога

/КРОСС/ Брюксел остава в най-висока степен на тревога след двойния атентат отнел живота на над 30 души и ранил още 200.

20 минути след полунощ приключи мащабна полицейска акция с претърсвания на множество адреси около гарата в северния квартал Скарбек, където бе открито взривно устройство с пирони и знаме на ИДИЛ. Стотици жители бяха изведени от домовете си докато траеха обиските. Службите са по петите на единия от тримата терористи взривили бомби на летището, за когото се смята че е оцелял. Показанията на таксиметров шофьор разкриват, че тримата мъже са наели голям таксиметров микробус, за да натоварят 3 големи куфара до аеропорта. Те категорично са отказали на шофьора да им помогне с товара, което е събудило неговото подозрение.
От тази сутрин експерти на ФБР се включват в помощ на белгийските следователи, тъй като сред жертвите има американски граждани.

Белгия обяви тридневен траур.
Днес по обед ще има минута мълчание в памет на загиналите.

Вечерта множество граждани запалиха свещи на площада на Борсата в центъра в знак на солидарност. Тази сряда линиите на метрото тръгват частично, националните и международни влакове също подновяват графика си. Остава затворено летището в Завентем, където има много разрушения от експлозиите на терминала на заминаващите, а полицейски следователи все още снемат улики. Всички полети се пренасочват към летищата Шарелора, Лиеж и Остенд. Дадена е свобода на районните кметове да решават за провеждането на публични събития, но много от тях не са отменени. Училища и детски градини работят, макар и с повишена охрана и по-сериозни изисквания към родителите. Националният орган за оценка на риска, отново ще анализира мерките за безопасност и може да препоръча нови днес.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.