• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

КАТ бори пътните нарушения на гастарбайтерите с листовки

КАТ бори пътните нарушения на гастарбайтерите с листовки

/КРОСС/ На по-големите гранични пунктове в България започва раздаването на листовки на чуждестранните граждани, които да ги запознаят с основните промени в правилата за движение по пътищата у нас и санкциите за нарушаването им. На специален брифинг на ГКПП - Калотина, Главен инспектор Росен Рапчев, началник сектор на "Пътен контрол" към ГД "Национална полиция" обясни, че листовките имат превантивен и информационен ефект и че ще бъдат най-вече на турски, немски, английски и български език.

Причината за инициативата са натоварените летни месеци откъм чужди граждани, преминаващи територията на страната и последните промени в Закона за движение по пътищата, обясни Рапчев.

Чужденците ще бъдат информирани, че трябва да купят и залепят винетен стикер на превозното средство, да карат с включени предпазни светлини и сложени предпазни колани. Освен това ще бъдат информирани, че трябва да спазват правилото, че в аварийната лента трябва да се спира само при нужда. Листовките ще ги запознаят и с най-новите санкции за шофиране при употреба на алкохол и наркотични вещества, както и забраната МПС-то да се предоставя на водач без книжка.

Рапчев каза още, че най-честите нарушения на чуждите граждани са навлизане в зоната за движение след въведена временна забрана за преминаване на товарните автомобили. Като заяви, че вече има спрени превозни средства поради тази причина.

Главният инспектор обясни също, че знаците за скорост не са задължителни според закона и пътните полицаи нямат задължение да ги слагат.

Началникът на ГКПП - Калотина Светослав Костадинов заяви, че на пункта са взети всички мерки за осигуряване на достатъчен персонал през натоварените летни месеци.
Той допълни, че в момента има наличност от над 100 хил. листовки, които ще бъдат раздадени на чужденци, преминаващи през пункта.

Костадинов заяви, че въпреки това гражданите трябва да са наясно, че ГКПП Калотина се намира на външна граница и контролът от двете страни на пункта е много засилен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.