• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Швеция е разочарована от решението на българските власти да се откажат от закупуване на изтребители Gripen

Швеция е разочарована от решението на българските власти да се откажат от закупуване на изтребители Gripen

/КРОСС/ Швеция изрази „голямо разочарование“ от намерението на българските власти да прекратят едностранно преговорите за закупуване на изтребители Gripen.

Вчера министрите на отбраната и икономиката препоръчаха на Министерския съвет да поиска от Народното събрание мандат за преговори със Съединените щати за закупуване на американски Ф-16.

Днес директорът на експортния отдел на Агенцията за отбранително имущество на Швеция Йоаким Валин изтъкна, че шведската оферта за 10 изтребителя Gripen е "значително под зададения бюджет", дава гаранции за сигурността на българското въздушно пространство "след само 24 месеца" и може да бъде от полза на България и чрез създаване на високотехнологични работни места в регионален център за поддръжка на самолетите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не се върви срещу Големия брат! Купуваме "нероден Петко", заводът, който ще ги строи, още не е построен. Но решението е политическо, по съвет от Големия брат - при това, много настоятелен съвет!

23.12.2018 20:56:57

Анонимен

Втория, пък и Третия "иванов" - идиотите сте вие! А с Ф-ките, какво получихме? Нероден Петко, ето какво!!! Така наречените F-16/70 дори не са пуснати в производство! Кога, един Господ знае! Грипените са нещо реално съществуващо! И още - на снимката е показан грипен с отличителните знаци на Чешките ВВС - те какво, да не би да не отговарят на натовските стандарти?!?Или Чехия е изключена от НАТО? Идиоти!!!

23.12.2018 13:25:27

Анонимен

Сега ще гледаме Шенген през крив макарон. Шведите ще ни го върнат тъпкано.

22.12.2018 23:08:04

ivanov

ПЪРВИЯ НОМИНИРАН МНОГО СИ ГЛУПАВ БЕ БРАТЧЕ,ТАКА ЛИ СИ МИСЛИШ ,ЧЕ ШВЕДИТЕ ЩЕ ДАДАТ КОМИСИОНИ БЕЗ НИЩО ДА НЕ Е ПОСТИГНАТО.МИСЛИ И НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ.ПИШИ СИ ИМЕТО ,ЧЕ СИ СМЕШЕН ТАКА!

22.12.2018 20:39:34

Анонимен

Е що се цупят шведите , щото Румбата Въздухаря ги подвел .... иначе прибрал комисионната , но шведите са си виновни , не знаеха ли че не му е работа на Въздухаря да избира самолети , ако не вярвате питайте Деса Мерцедеса ....

22.12.2018 20:27:16

Анонимен

Шведите не познават манталитета на бг политиците - по-добре да ме потупат по рамото, а България да го духа, отколкото българите да ме потупат по рамото от благодарност, а феодалите да разберат, че срещу тях стоят държавници.

22.12.2018 19:21:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.