• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Откриха изложението за български стоки „Златен лъв”

Откриха изложението за български стоки „Златен лъв”

/КРОСС/Да се въведе ускорено електронното правителство, което ще доведе до изсветляване на системата на обществените поръчки и ще създаде по-добри възможности за малките и средни предприятия у нас. Тази позиция изрази пред Дарик Пламен Грозданов, председател на "Произведено в България". За поредна година в столичната зала „Универсиада" беше открито изложението за български стоки "Златен лъв".Трябва да се променят критериите за оценка на малките и средни предприятия, защото това ще осигури възможност на много фирми за по-голям достъп до еврофинансиране, смята Пламен Грозданов. За родния производител все още остава проблем договорките с търговските вериги, които често не са в полза на фирмата, посочи Грозданов: "Те доста смениха своята тактика и политика, издигнаха знамето на българското производство. Но за съжаление всяка година искат и нови отстъпки, което значително затруднява българските производители от гледна точка на това, че работят на много малки маржове".

Все още българският потребител купува стоки родно производство основно по време на промоции, заключават от "Произведено в България".Според инженер Веселин Илиев, производител на мед, е важно държавата да подкрепя производителите: "Подценени сме в сравнение с другите колеги от животновъдството и растениевъдството. Хубаво е да се дава по някой лев".

Инженер Илиев, заедно със съпругата си Мирана, от години се занимава с производство на мед и продукти на тази основа. Мирана Илиева разказа през какви трудности са преминали, за да задържат своя бизнес: "Няма лесно в тази работа. През 1989 г. излязохме на пазара, първите години нямахме пари, не ни плащаха от предприятието, на хартия имахме високи заплати, а нямахме един лев в джоба си. Прибирала съм се без да съм направила нито една продажба".

Изложението "Златен лъв" продължава до 8 декември.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.