• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Без повече къщи за гости по селската програма

Без повече къщи за гости по селската програма

/КРОСС/ От Програмата за развитие на селските райони на практика няма да се финансират повече къщи за гости, превозни средства и възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Това е станало ясно на среща на Българската асоциация на консултантите по европейски проекти (БАКЕП) и зам.-земеделския министър Васил Грудев, пише "24 часа".

Субсидии за къщи за гости са възможни по стратегиите на Местните инициативни групи (МИГ), но само когато това е интегрирано в стратегията на съответната община, обясни Грудев. Той е съобщил, че една от най-популярните и очаквани подмерки - 6.4 "Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности", ще бъде отворена евентуално чак през 2017 г., когато ще се уточняват и критериите за избор.

На срещата е станало ясно, че трябва да бъдат решени проблемите със създадени изкуствени условия от бенефициентите, за да постигнат допълнителни точки за проекти по подмерки 4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" и 4.2 "Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти". Грудев е пояснил, че при втори прием по подмерки 4.1 и 4.2, който се планира за октомври-ноември, те ще бъдат отворени с целия остатъчен бюджет.

Грудев и консултантите са се споразумели за повече публичност по ПРСР. Договорено е да бъдат публикувани образецът на договорите преди приема на заявления, както и подробна информация за всички одобрени проекти по мерки 4.1 и 4.2, включително имената на изпълнители и консултанти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.