• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

„Политическа група 5” не подкрепя бюджета на София за 2019-та

 „Политическа група 5” не подкрепя бюджета на София за 2019-та

/КРОСС/ „Преди две години предложихме бюджета на София да бъде формиран по коренно различен начин. Тогава, вие г-жо Фандъкова, приехте това наше предложение, имаше и консенсус от всички общински съветници по темата." Това заяви в свое изказване председателят на ПП МИР и общински съветник от „Политическа група 5" в Столичния общински съвет Симеон Славчев по време на обсъждането на бюджета на София за тази година. Славчев припомни, че е в Столичния общински съвет е била сформирана специална работна група, която е съставила нови правила за бюджета. Решенията на групата така и не са били приложени, нито през 2018-та, нито в правенето на бюджета през 2019-та. Председателят на ПП МИР напомни и за извинението, което кметът на София отправи преди една година, на заседание на СОС за приемане на бюджет'2018, както и за ангажимента, който е поела предложенията на работната група да влязат в действие. „Защо това отново не се случи?", попита Славчев за неизпълненото обещание. „Нашето предложение бюджетът да бъде правен по коренно различен начин е добронамерено и продължава да бъде такова", каза още той от името на"Политическа група 5" и настоя кметът да даде обяснение защо промените не се случват.
„Внасяме в Столичен общински съвет доклад, тъй като решението на работната група не беше приведено в действие", заяви общинският съветник. Докладът е за промяна в Наредбата за съставяне на бюджета на столицата и цели политиките и приоритетите на общината да бъдат обсъждани в комисиите на СОС, и то от март месец, а не през декември. Така ще може навреме да се планират всички дейности за следващата година. Промените целят и да се осигури приемственост в политиките и равномерно развитие за всички райони на София. Това са едни от основните акценти в доклада на „Политическа група 5", отбеляза Симеон Славчев и заяви, че „Политическа група 5" ще натисне червения бутон за бюджет 2019, с което се надяват да светне „една огромна червена лампа" за кмета Фандъкова и в бъдеще поетите към общински съветници и столичани обещания, да бъдат спазвани.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.