• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Оценката на Брюксел за управлението на ГЕРБ и Фандъкова е слаб 2

Оценката на Брюксел за управлението на ГЕРБ и Фандъкова е слаб 2

/КРОСС/ Европейска комисия спря проекта за финансиране на строежа на завод за изгаряне на RDF.

Решението на Европейската комисия да спре проекта е изцяло в подкрепа на доводите на общинските съветници от „Политическа група 5”, които от самото начало на мандата си в Столичния общински съвет подчертават, че проектът е тотално сгрешен и се борят срещу неговата реализация.

„ГЕРБ не пожелаха да чуят опозицията в СОС, взеха силови решения напук и срещу гражданите на София и сега ЕК връща справедливостта като спря финансирането на завода за изгаряне на отпадъци” коментира 
съпредседателят на "Политическа група 5" в Столичния общински съвет инж. Симеон Славчев.

Инж. Славчев напомни, че само преди месец Софийски административен съд даде ход на делото, заведено от група общински съветници от опозицията заради отхвърлянето на референдума за изграждане на инсталацията за изгаряне на отпадъци.

„Преди точно една година, кмета Фандъкова внесе доклад в столичен общински съвет, с който поиска от общинските съветници да одобрим взимането на огромен дългосрочен заем за изграждането на завода за 
изгаряне на отпадъци„ припомни инж. Славчев и подчерта, че още в същия ден от "Политическа група 5" внесоха алтернативен доклад, с който се иска и цели да бъдат разгледани подробно всички възможно варианти и след подробен финансов и екологичен анализ и широко обществено обсъждане на всички технологични решения Столичният общински съвет да вземе решение как ще се реализира третата фаза на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община.

„Управляващите тогава смело и силово отхвърлиха нашите искания, отхвърлиха и искането ни за референдум, което по-късно доведе до иск в съда” каза още председателят на ПП МИР и общински съветник инж. Симеон Славчев.

„Високомерното и нагло отношение на управляващите и абсолютната некомпетентност на администрацията на Столична община са причината Европейската комисия да спре финансирането. Това е победа не само на 
"Политическа група 5", която води постоянна и принципна политика срещу завода за изгаряне на отпадъци, но това е огромна победа на гражданското общество и всички жители на София. Отказът на ЕК да финансира така структуриран този проект отваря врата да започне процеса от самото начало, нещо за което аз и колегите ми от "Политическа група 5" настояваме още от самото начало", каза още инж. Славчев.

За "Политическа група 5" е важно сега да бъдат разгледани всички възможни варианти, да се направи работна група от експерти, специалисти, която да направи подробен екологичен и финансов анализ на всички възможни варианти и на тази база да се направи широко обществено обсъждане на база на което СОС да вземе окончателното решение, беше категоричен още инж. Симеон Славчев.

„Хубавото е, че Фандъкова и ГЕРБ си заминават след повече от 12 години управление на София, но щетите от тяхното управление ще тегнат над столичани години напред и в следващия мандат в Столичния общински съвет ще трябва да се взимат решения, които бързо да коригират управленската немощ и некадърност на ГЕРБ”, заключи съпредседателят на „Политическа група 5” инж. Симеон Славчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.