• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Осъдиха турчин за незаконно превеждане на имигранти в България

Осъдиха турчин за незаконно превеждане на имигранти в България

София /КРОСС/ Специализираният наказателен съд наложи 1 година и 8 месеца лишаване от свобода на турския гражданин М.Ш./55г./ за ръководене на 5-членна организирана престъпна група за трафик на хора. Групата е прекарвала незаконно имигранти от Сирия и Афганистан пред турско-българската граница и е осигурявала превозването им във вътрешността на страната срещу заплащане. Четиримата участници в групата- български граждани от Пловдив, са осъдени на по 2 години лишаване от свобода с 2 години и 4 месеца изпитателен срок. Условни присъди от по 11 месеца с 2-годишен изпитателен срок са наложени на четирима шофьори, прекарвали имигрантите по поръчение на групата като помагачи.
Разследването по случая бе водено от служители на Главна дирекция „Гранична полиция" под ръководството на Специализираната прокуратура. В разкриването на престъпната дейност на групата са участвали агенти от ТДАНС и служители в ОДМВР-Пловдив.
Според доказателствата М.Ш. е събирал в Турция нелегални имигранти, които желаели да заминат към Западна Европа, и е организирал незаконното им превеждане през турско-българската граница.
Част от получените пари за „услугата" той разпределял на четиримата участници. В част от случаите организаторът лично превеждал имигрантите. В други ги насочвал къде да преминат границата, като уреждал по телефона член от групата да ги очаква на българска територия. Групата наемала шофьори с автомобили, с които имигрантите били превозвани във вътрешността на страната.
Според доказателствата по делото група е действала от края на 2013 г. и е прекарвала незаконно хора в различни райони на българо-турската граница.
Доказани са 5 незаконни превеждания на общо 97 граждани на Сирия и Афганистан, сред които и непълнолетни лица.
Ръководителят на групата е задържан през юли 2014 г., след това и членовете на престъпната група. Организаторите и помагачите са се признали за виновни по повдигнатите им обвинения.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.