• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Иван Гешев: Както свърши времето на мутрите, така скоро ще свърши и времето на ало мафията!

Иван Гешев: Както свърши времето на мутрите, така скоро ще свърши и времето на ало мафията!

/КРОСС/ Както свърши времето на мутрите, така скоро ще свърши и времето на телефонните измамници. Това обеща зам.-главният прокурор Иван Гешев след днешната акция на спецпрокуратурата и МВР в град Левски. При нея беше разбита бандата на един от ветераните на ало мафията у нас Димитър Серафимов-Келеша. В ареста освен тартора са още седем негови съучастници, сред които и мъж от София, за когото се предполага, че е бил мулето на групата. 

Гешев обясни, че на най-високо ниво, с участието на премиера и главния прокурор, са обсъдени мерки, които трябва да края на годината или най-късно до следващото лято рязко да се ограничи този вид престъпност. 

Зам.-главният прокурор заяви, че ало измамниците по принцип са хора с нисък социален стаус и образование, но в същото време разполагат с впечатляващи с лукса къщи и коли. 

"Не можем да позволим повече такива групи да тормозят възрастните хора в страната и да обират спестяванията и последните им пари. Държавата е в дълг на потърпевшите от телефонните измамници", заяви още Гешев. 

Той определи разбитата банда в Левски като организирана престъпна група, срещу която имало достатъчно събрани доказателства. 

От думите му стана ясно, че при днешните арести и обиски е открито повече от кило злато в дома на Серафимов, който се оказа собственик и на луксозни лимузини. Намерени и иззети са и много телефони, които са били "оръдия на труда" на групата.

"Не можем да говорим за ръководители на престъпна група, но двама от задържаните са доминирали в нея. Според събраните доказателства ще се прецени правната квалификация срещу тях - дали са ръководители, или участници в групата. 4 часа работа не са достатъчни за анализ, но по оперативна информация групата в Левски е сред най-сериозните, работили на територията на страната. За никого не е тайна, че Левски е меката на ало измамниците в България," обясни Гешев пред медиите. 

Всички задържани са криминално проявени, някои са осъждани. При обиските са иззети килограм злато и доста сим карти, някои от Румъния. 

Има данни, че измамниците са пътували и до Румъния. Един от арестуваните е бил в групата на ало измамниците в Горна Оряховица, а след разбиването й преди месеци се е преместил в Левски. 

По първоначални изчисления, измамите са за десетки хиляди левове. Вземани са дребни суми, но редовно. Има няколко случая на предотвратени измами на възрастни хора, които са опитали да теглят пари от банки, за да ги дадат на мошениците.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Днешното време е на мутрите, Геш...и тиквеният ти шеф е дъ биг бос. Ама по-лесно е да се правиш на алтав, нали!

30.08.2019 22:48:36

Анонимен

Гешев, недей да мислиш, че народът е по-глупав от теб. Всички виждат, че времето на мутрите не си е отивало изобщо, даже в последните години те вече се докопаха и до управлението на държавата.

30.08.2019 18:20:53

Анонимен

Кило злато в циганска къща!!? Е, па тия са окаяни бедняци. Пак се заяждат с бедните цигани

30.08.2019 18:12:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.