• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Ръководителят на групировката, превзела сграда на полицията в Ереван, е арестуван

Ръководителят на групировката, превзела сграда на полицията в Ереван, е арестуван

/КРОСС/ Раненият член на въоръжената групировка, превзела полицейския участък в Ереван - Павел Манукян, е арестуван за две месеца с решение на съда, заяви адвокатът Инеса Петросян, предава „Интерфакс". „Манукян е арестуван за два месеца и е преместен в наказателно-изправителното учреждение „Болница за осъдени. В съда той заяви, че е нямал никакви лични амбиции и е направил всичко това в името на бъдещето на своя народ, поставяйки под заплаха живота и на своя син", обяснява Петросян.

Павел Манукян, който е смятан за фактическия ръководител на групировката, превзела полицейския участък в арменската столица, и неговият син Арам Манукян бяха ранени при престрелка с правоприлагащите органи в нощта на 27 юли.

Двама от мъжете, превзели полицейското управление в Ереван, са се предали на полицията, предаде „Интерфакс". „От територията на сградата на полицейския полк бяха изведени двама членове на групировката: Рубен Григорян и Кеворк Мелконян", съобщиха от полицията. Тя е разпространила и запис от разпита им, в който те разказват, че не са знаели с какво се замесват.

„Празнувахме рожден ден, когато казаха, че трябва да отидем на митинг пред затвора, където лежи опозиционерът Жираир Сафилян. Вече при сградата на управлението чухме изстрели и се оказахме на негова територия. След това ни бе страх да излезем", заяви един от предалите се.

В момента на територията на полка се чуват изстрели и експлозии. По всяка вероятност на територията на полка специалните служби провеждат операция по залавянето на останалата част от групировката. Все още няма официално потвърждение за това.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.