• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Методът "Фамилни групови конференции" за подкрепа на деца и семейства обсъждат на международна среща в София

Методът "Фамилни групови конференции" за подкрепа на деца и семейства обсъждат на международна среща в София

/КРОСС/ Методът „Фамилни групови конференции“ навлиза все по-широко в България и допринася за подобряване на грижата за децата чрез включване на семейството при решаването на възникнали трудности и проблеми. Това заяви председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова при откриването на среща-обучение по проект „Обмяна на практики за Фамилни групови конференции в Европа“, организирана от Фондация „Лале“.

В тридневния форум в гр. София участват институции и организации, ангажирани със спазването на правата на децата и осигуряване на подкрепа на семействата, от България, Великобритания, Шотландия, Германия, Франция и Холандия.

Представените практики доказват функционалността и ефективността на метода на работа чрез Фамилни групови конференции и затвърждават убеждението, че са решение не само в кризисни, но и в редица обикновени ситуации. Председателят на ДАЗД предложи част от добрия опит на участниците да бъде приложен в подкрепата на децата, напускащи специализирани институции и социални услути за деца. „Няма по-вълнуващо преживяване от това да станеш част от промяната дори само за едно дете, за едно семейство. Да видиш искрената благодарна усмивка, предизвикана от подкрепа в труден момент, е най-голямата награда за нас, които работим с тази толкова деликатна материя – детската душа“, подчерта д-р Лилова.

Целта на партньорите в проекта „Обмяна на практики за Фамилни групови конференции в Европа“ е да разширят приложението на метода в своите държави и в прилаганите публични политики, да обучат специалисти в сферата на социалната дейност и да развият умения за насърчаване участието на семействата в подкрепата и решенията, които ги засягат.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.