• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Летящите грузинци с турне в България

Летящите грузинци с турне в България

/КРОСС/ Остават броени дни до началото на турнето на Националния балет на Грузия „Сухишвили", което стартира от 5 юни в София и продължава на 6 юни - в Пловдив, 8 юни - Велико Търново, 9 юни - Русе, 11 юни - Варна и приключва на 12 юни - в Бургас.

Класическата програма на най-добрия балет в света, олицитворява древната история, традиции и фолклора на Грузия. „Сухишвили" е първият балет в света, който изнася в „Ла Скала" представление в народен, а не в класически формат, като с това вдигна фолклора на високо ниво в световния шоу бизнес. Главният хоеограф на балета - творческият гений - Илико Сухишвили-младши - филантроп, ексцентрик, родолюбец, осъвременява народните танци. Новият грузински танц може да бъде изтанцуван с академично изпълнение и със сложна техника и така пренася грузинския танц от село, от етническите сватби до най- престижните световни сцени.

Илико създава и специален клубен вариант на грузинския танц, със съвременна мелодия, популярен в нощните клубове и сред младите.

За българската публика по традиция, летящите грузинци ще изпълнят български народен танц с български народни носии.

Спектакълът в 120 минути е буря на сцената - със съвършенство в танца - с плавните, пързалящи движения при жените и зрелище в танца - кръв, пот и искри от саби и ножове при мъжете, които, единствени в света, танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли. https://youtu.be/MHhxJbgonRc

Балетът ще посети България в състав от 70 танцьори, собствен оркестър и гардероб за милиони - 600 автентични грузински костюма, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни и саби и ножове, изработени от стари грузински майстори - запазената марка на „Летящите грузинци".

2016 година, Илико и Нино Сухишвили, застраховаха колектива и гардероба на „Сухишвили"с уникална застрахователна полица от златен пергамент с лимит, равен на 1 милион грузински лари /370 000 долара/.

Художествен ръководител  -  Нино Сухишвили

5 юни София , 6 юни Пловдив, 8 юни Велико Търново, 9 юни Русе, 11 юни Варна, 12 юни Бургас 

Билетите се разпространяват в мрежата на Евентим http://www.eventim.bg

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.