• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

А. Гълъбов: Искането за оставка на президента е неоснователно, свидетели сме на провокации от руска страна

А. Гълъбов: Искането за оставка на президента е неоснователно, свидетели сме на провокации от руска страна

/КРОСС/ През изминалите месеци сме свидетели на много провокации от руска страна. Искането за оставка на президента няма реални основания, каза политологът Антоний Гълъбов в коментар на интервюто за The Independent, в което президентът Росен Плевнелиев заявява, че Русия готви „хибридна война" на Балканите. 

„Конкретни политически партии твърдят, че със своите действия президентът демонстрира позиция срещу интересите на страната. Това, което ги обединява, е това, че те се превърнаха - доброволно или поради някакви свои интереси, в говорители на статуквото в България", заявява Гълъбов. Според него това е сериозен проблем, защото това са парламентарно представени политически сили. „Доста е обезпокоително, когато такива партии говорят от името на интересите на чужда страна. Аргументът за това, че българските интереси съвпадат винаги и навсякъде, е несериозен", казва политологът в интервю за Агенция „Фокус".

Той обяснява, че между самите политически формации има остра конкуренция за това кой да бъде достоверният говорител на Москва в България. „Извън тази конкуренция, не виждам основание в изявленията нито на председателя на БСП, нито на АБВ, които заявиха подобна позиция. Добре е да се чете Конституцията и институтът на предварителното прекратяване на мандата на президента да се ползва там, където му е мястото", казва още Гълъбов.

Политологът подчертава, че това е позиция, която президентът отстоява от началото на украинската криза. „Няма никаква промяна в позицията на президента, няма нищо, с което първоначалната оценка на ситуацията, направена от Росен Плевнелиев, да се е променила. Интервюто му трябва да бъде четено в този смисъл, защото става дума за натрупване на факти, наблюдения, които очевидно дават основания на държавния глава да направи подобно изявление", подчертава Гълъбов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Петров

Г-не Гълъбов, незнам от гълъб ли си произлязъл или от птеродактил, но и двете птичета имат повече мозък от теб. Живяли са си и още живеят, но несе правят на политолози. То и ти си една подигравка с понятието политолог, но какво да се прави- типично е простаците да се пъчат с неща, които не са. Не правиш услуга на идиота Плевнелиев с дебилният си "анализ", като се мъчиш да внушиш че има повече мозък от необходимият му да да стои изправен и да се хили перманентно.

20.11.2015 11:44:58

Анонимен

Гълабче ти "сладурче" наведено Българин ли си или янки !? От такива като тебе и малоумния дето сам не може да състави едно изречение а запаметява на изуст и то не всякога правилно написаното му от американското посолство ми се повръща ! Народа ни е търпелив и за това когато "изригне" всички които са се гаврили с него биват командировани при Св. Петър!

19.11.2015 09:43:52

Анонимен

гълъбов стягай се заедно с прецедента и в пандиза. По навреме влизайте в пандиза или бягайте от БГ щото народната любов ще ви застигне. А за прецедента може да се каже още и ПУХЛЬО = ПУТЬО и МУХЛЬО!

18.11.2015 21:04:13

Ястребов

Аз не вярвам в твърденията, че авторът бил придворен политолог на президента - по-скоро защитата му е лишена от доказателства,както впрочем и тезата на защитавания!

18.11.2015 21:03:58

Анонимен

Дауточним! Придворен политолог на МУХЛЬО,ЧЕХЛЬО и сичките му там псевдоними!

18.11.2015 20:50:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.