• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Меркел спира да приема бежанци от Гърция

Меркел спира да приема бежанци от Гърция

/КРОСС/Германия няма да приема бежанци от струпаните на границата между Македония и Гърция. Те трябва да бъдат устроени от местните власти, а на политиката на свободно преминаване трябва да се сложи край. Това заяви канцлерът Ангела Меркел след среща с хърватския си колега в Берлин късно във вторник.

В Гърция има достатъчно места за нощуване, бежанците трябва да могат да ги ползват. Страната обаче няма да се справи сама и затова е нужна подкрепата на целия ЕС.

Тв кадри с мигранти, опитващи да достигнат до Западна Европа през Балканите, показват неотложната нужда планираната за понеделник среща на върха на ЕС да вземе решение за справяне с мигрантската криза, посочи Меркел. Германия иска да прекрати политиката на свободно пристигане на бежанци на нейна територия и да се върне към нормалното действие на шенгенската система. "Приехме бежанците, струпани в Унгария миналата година, но страни като Гърция имат условия да приемат бежанци и трябва да се справят с това", каза още канцлерката.

"ЕС не е прав да обвинява Гърция, че не може да защитава границите си", коментира премиерът Алексис Ципрас пред германска тв. Той обясни, че страната има морски граници и е невъзможно да ги защитава по море. "Когато бежанците с помощта на трафиканти стигат до нашите граници, които са и европейски, с надуваеми лодки, остава едно единствено задължение - да спасяваме хората", заяви гръцкият премиер. Ципрас разкритикува едностранните решения на балканските държави, довели до струпване на голям брой бежанци на гръцка територия.

Европейската комисия отпусна 700 млн. евро спешна помощ за овладяване на обстановката с мигрантите в ЕС. Предвижда се с тези средства да бъде осигурявана спешна помощ на държавите, залети от мигранти. За да влезе в сила, решението подлежи на утвърждаване от Съвета на ЕС и Европарламента.

С бежанския поток в Европа влизат терористи, престъпници и чуждестранни бойци, заяви командващият от НАТО ген. Филип Брийдлов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

бабо меркел где така - на джамия с мустафа

Във ФРГ отдавна е наложено конкурсното начало за всички длъжности. # Но Хелмут Кол еднолично наложи СУПЕРНЕКАДЪРНАТА ГДР-ейската комсомолка Меркел, - разчитайки да му бъде вярна до гроб и и никога да не взема самостоятелни решения; - но уви . . . # Tова се оказа непоправима щета за Германия, за цяла Европа; и за ЦЕЛИЯ ХРИСТИЯНСКИ СВЯТ. # Така обединителят на Германия Кол се оказа раззрушител на Европа (по-ретрограден от Адолф) ! ! !

05.03.2016 10:20:45

щрак

Ха ха, баба Меркел нали ги викаше и селфи си правеше с тях, а сега ? А нашата Кристалинка /Сталинка/ беше заявипа нещо от рода на - нямало страшно те "бежанциге" щели да оправят нашия генофон.

03.03.2016 07:58:37

Анонимен

Бульо, не се прави така. Вчера казваше едно, днес обратното. Случаят ти е за оставка, не се ли сещаш.

03.03.2016 00:10:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.