• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Инвеститорите на нокти, след предупреждение на МВФ, че Гърция може да излезе от Еврозоната

Инвеститорите на нокти, след предупреждение на МВФ, че Гърция може да излезе от Еврозоната

/КРОСС/ Еврото се котира тази сутрин малко по-високо спрямо долара, в сравнение със снощи. Инвеститорите са на нокти след вчерашните предупреждения от Международния валутен фонд, че Гърция може да излезе от Еврозоната, поради буксуващите преговори с международните кредитори.

Излизането на Гърция от Еврозоната е възможност. Подобен сценарий няма да се развие като „разходка в парка", но „вероятно" няма да означава край на еврото, заяви ръководителят на МВФ Кристин Лагард за германския вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung. Скоро след като изданието публикува извадки от интервюто, от централата на фонда побързаха да издадат уточнение, в което се изразява надеждата, че европейците ще намерят път към споразумение за бъдещето на Гърция в рамките на Еврозоната. Лагард обаче отхвърли като малко вероятна възможността за цялостно решение на разногласията с Атина „в близките дни". Точно след седмица Гърция трябва да плати на МВФ 300 млн. евро, но няма да може да го стори, без споразумение с кредиторите, които настояват за орязване на пенсиите и работните места в публичния сектор.

Гръцкият проблем засенчи снощната среща на финансовите министри от G7 в Дрезден, въпреки че не бе официално в дневния ред, отбелязва Reuters. Притесненията за Гърция и Eврозоната потиснаха основните индекси на Уол Стрийт снощи, както и във Франкфурт и Париж вчера.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.