• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

60 имигранти са в неизвестност в Средиземно море

60 имигранти са в неизвестност в Средиземно море

/КРОСС/Спасителни екипи издирват над 60 пътници на плавателен съд с мигранти, потънал снощи недалеч от либийския бряг в Средиземно море. Неотложна е обстановката и в Гърция, където всекидневно пристигат стотици имигранти.

Около 60 души все още са в неизвесност след потъването на претъпкана с бежанци гумена лодка в Средиземно море. 54 имигранти от Африка бяха спасени и транспортирани до италианския остров Лампедуза.

В Гърция 40 полицаи от силите за борба с безредиците пристигнаха на претъпкания с бежанци остров Кос. Мярката последва вчерашните сблъсъци заради забавената обработка на документите на имигрантите. След като полицията използва палки, за да въведе ред, сирийски бежанец заяви: Какво мога да кажа? Това ли е Европа?! Ако това е Европа, по-добре да се връщаме в Сирия.Снимка

Над 7 хиляди предимно сирийци и афганистанци се намират на остров Кос с население от 33 хиляди души.

Говорителката на Европейската комисия Наташа Берто заяви на днешния пресбрифинг в Брюксел:

При рекордния брой имигранти, достигащи гръцките граници в момента, ситуацията "е отвъд неотложността" и изисква колективни европейски действия.

По данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците, близо четвърт милион мигранти са пресекли Средиземно море към Европа от началото на годината. 98 хиляди са пристигнали в Италия, а 124 хиляди - в Гърция. Над 2100 души са загубили живота си в рискованото пътуване.

От Европейската комисия обявиха днес, че Гърция ще получи транш от 13 млн. евро от общата помощ от 474 млн. евро възможно най-скоро. Брюксел ще съдейства чрез своите агенции за ускорена обработка на документите на имигрантите и предлага релокацията на 17 хиляди души от Гърция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.