• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/Повечето от вестниците коментират резултата от референдума в Гърция.

"Новинар" цитира част от седемте препоръки на Министерството на външните работи: "Носете си пари в брой и лекарства за Гърция", желателно е да пресичаме границата с пълни резервоари. Според "Стандарт", Гърция отхвърли икономиите, не се отказва от еврото, а "24 часа" използва като водещо заглавие прогнозата на експерта по въпросите на труда и социалната политика Иван Нейков: "Десетки хиляди безработни българи може да се върнат наесен от Гърция, ще намалеят и преводите на пари отвън". Заглавието на "Преса" е "Гърция избра Ципрас пред Меркел", а на "Труд" - "Гърците казват "не" на изнудването". "Телеграф" пише с големи букви "Гърция би шута на Европа". 

"Капитал дейли" съобщава на първа страница "Решението за тока: 5% обратен ефект". Става дума за новата вноска от 5 на сто от приходите на всички производители на електроенергия в специален фонд, за да се спре поскъпването на цената на електричеството. Вестникът подчертава, че тази вноска ще удари най-много тези, които настояваха за нея -представителите на бизнеса. 

"Пенсиите изостават все повече от заплатите", е водещото заглавие на "Сега". Средната пенсия не успява да покрие дори половината от нетната заплата след данъци и осигуровки, изчислява вестникът на база данни на Националния осигурителен институт. "Стандарт" съобщава, че Министерството на финансите замразява заплатите за държавните чиновници през 2016 година, ако не бъде изпълнено условието за оптимизация на персонала. Това е част от указанията по разчетите за бюджета за догодина.  По този повод, вестник "Сега" допълва, че финансовият министър Владислав Горанов е предупредил в писма кметовете, че ще понесат санкции, ако не спазват финансовата дисциплина.

Разследването на "Монитор" е за поредното източване на държавни пари чрез обществени поръчки с лавина от нови фирми на хора с увреждания.  

"Дума" напомня, че пациентите имат право да съдят Здравната каса за лимитите в болниците, исковете могат да бъдат за нанесени имуществени вреди.

Според "Труд", правителството отваря доброволна казарма". Държавата ще приеме 165 наборници през лятото, няма пари за повече. Става дума за курс от три седмици за студенти, след който ще се издава сертификат. 

"Полша няма лиценз за ремонт на МиГ-29", казва за "Преса" космонавтът Александър Александров, представител на фирмата-проиводител на самолетите за България. Според него, военният министър Николай Ненчев спрял изпълнението на два договора с Русия.

Говорителят на Върховния комисариат на ООН за бежанците Борис Чеширков казва, в интервю за "Монитор", "Само Втората световна война е произвела повече бежанци". Според него, по 200 души пристигат от турция към българи явсяка седмица.

Водещото заглавие на "Земя" информира за наградата за мир, връчена на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Тя е първата жена, удостоена с високото отличие на град Мостар в Босна и Херцеговина. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.