• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Муравей Радев: Гърция ще премине през деветте кръга на ада

Муравей Радев: Гърция ще премине през деветте кръга на ада

/КРОСС/ Средният грък е много объркан. Той не е много сигурен какво се случва и не знае какво следва утре. Това е така, защото досега винаги се е разминавало, каза бившият финансов министър Муравей Радев в интервю за BTV.

Проблемът е в това, че правителствата на Гърция са докарали страната дотам, че без финансов ресурс от Европа тя не може да изкара и един месец. Банковата система в страната колабира, посочи Радев и допълни, че ако Гърция не бе затворила банките си, до месец е щяла да банкрутира. „Сега имат хартийки вместо пари. В хазната няма пари за заплати и пенсии - как да съществува", попита финансистът.

„В неделя станахме свидетели на типичната гръцка гордост. Народът е свикнал някой да му дава пари, все едно сме длъжни, освен това без да питаме за какво ги харчи. Само че този път прекалиха. Ципрас накара народа да гласува с „Не", след това им обеща да отиде в Брюксел и да донесе ново споразумение. Той не заслужи дори част от нещата, които Европа му даде. Непремерените обещания на Ципрас вече не минават. Той се връща на изходна позиция", посочи Радев и прогнозира, че гърците няма да издържат още дълго и ще сменят правителството. Гърция е обречена да остане в Европа, убеден е Радев.

„Страната има два избора - единият е труден, а другият - още по-труден. Трудният път минава през трудни реформи. Голямата грешка беше, че Гърция бе приета в Еврозоната, счита Радев. Според него въпреки всичко страната няма да бъде изключена от Еврозоната.

„Ако Гърция сега не направи реформите, изисквани от Еврозоната, тя ще се върне с десетилетия назад и трябва да гради икономиката си отново. При това положение страната ще премине през 9-те кръга на ада. Сиртакито свършва - няма накъде. Още повече, че много държави в ЕС вече отказват да плащат за кризата в Гърция", увери Муравей Радев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Муравей току изприпква от Гърция, където си харчи награбеното от приватизацията за да плюе гърците. Това са нашите политици. Нямам думи!

08.07.2015 10:40:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.