• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Еврогрупата разглежда изпълнението на макроикономическите цели на Гърция

Еврогрупата разглежда изпълнението на макроикономическите цели на Гърция

/КРОСС/ Еврогрупата (финансовите министри на страните от еврозоната) ще разгледат текущото изпълнение на програмата за макроикономически реформи на Гърция. Все още експертите на Европейската комисия, на Европейската централна банка и на Европейския механизъм за стабилност не са стигнали до заключение, че правителството на премиера Алексис Ципрас е изпълнило обещаните реформи.

Властите в Атина не са съгласни авансово да гласуват пакет от закони, които да предопределят бъдещи бюджетни икономии, както настояват кредиторите. През юли Гърция трябва да посрещне над 7 милиарда евро плащания по дълга си, които зависят от финансовите министри на еврозоната. Гръцкият премиер Ципрас се надява да постигне принципно споразумение, което ще деблокира нов транш от милиарди евро и ще позволи на Гърция да избегне дефолт през юли.

Същевременно германският финансов министър Волфганг Шойбле, който също ще участва в днешните преговори в Брюксел с колегите си от еврозоната, изрази увереност, че в близките седмици Международният валутен фонд ще се включи във финансовото подпомагане на Гърция. МВФ настоява, че бюджетните ограничения, които еврогрупата се опитва да наложи на Атина, са твърде амбициозни.

Пред телевизия А Ер Де Шойбле заяви, че разногласията ще се уталожат, ако гръцкото правителство продължи реформите "Гърция трябва да приложи реформите, за да постигне по-устойчив растеж, за да заработи очакваните приходи", заяви той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.