• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

БНБ: Обвиненият служител е в отпуск до приключване на процесуалните действия

БНБ: Обвиненият служител е в отпуск до приключване на процесуалните действия

/КРОСС/Подуправителят на банката и ръководител на управление „Банков надзор" Цветан Гунев е излезнал в отпуск във връзка с образуване на досъдебно производство срещу него, заявиха от БНБ. С това те потвърдиха появилата се по-рано информация, че Гунев е обвиняем за престъпления по служба.

В мейл до български медии служител на БНБ твърди, че от два дни подуправителят на банката и ръководител на управление „Банков надзор" Цветан Гунев е обвиняем за престъпления по служба. Според анонимния автор на писмото Гунев от два дни е обвиняем, защото не е предприел надзорни мерки за спиране на източването на банката и нейното оздравяване. Той бил с отнет достъп до класифицирана информация, което означава, че не може да изъпълнява функциите на подуправител на БНБ, но продължава да е такъв.

В становище до медиите от БНБ уточняват:

По повод на постъпили въпроси ви информираме, че във връзка с образуване на досъдебно производство срещу подуправителя и ръководител на управление „Банков надзор" г-н Цветан Гунев и за да не бъдат допускани каквито и да е съмнения за възпрепятстване на проверката, г-н Гунев по свое желание излезе в отпуск до приключване на процесуалните действия.
Междувременно функциите на ръководител на управление „Банков надзор" вече се изпълняват от г-жа Нели Кордовска, главен директор на управление „Банков надзор".
Подчертаваме, че от момента, в който БНБ е уведомена за отнемане разрешението за достъп до класифицирана информация на г-н Гунев, достъпът му до такива документи е преустановен. Между централната банка и съответните компетентни органи и институции е установено необходимото взаимодействие и комуникация.
От този момент до завършване на проверката единственият, който може да коментира каквото и да е, свързано с нейния ход, е г-н Цветан Гунев и неговият адвокат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.