• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

ООН към страните членки: Гответе се за значителна миграция

ООН към страните членки: Гответе се за значителна миграция

/КРОСС/ „Страните в ООН трябва да се подготвят за справяне със значителни миграционни движения", предупреди генералният секретар на организацията Антониу Гутериш в публикуван доклад, цитиран от „Франс прес".

„Страните членки трябва спешно да разработят стратегия за управление на големи миграционни потоци", подчерта Гутериш.

Той отбеляза, че има очевидно припокриващи се елементи в това предизвикателство и залозите в Глобалното споразумение за миграцията, което трябва да бъде договорено тази година, предава БТВ.

Според ООН официалните преговори се очаква да започнат през февруари, а на междуправителствена конференция в Мароко през декември да бъде приет документ. В края на миналата година САЩ обявиха, че се оттеглят от работата по споразумението заради разпоредби, които противоречат на новата имиграционна политика на президента Доналд Тръмп.

„Глобалното споразумение е възможност не само за страните членки, но и за системата на ООН, за възприемане на по-амбициозен подход за управляването на миграцията", подчерта в доклада си Гутериш.
От 2000 г. броят на мигрантите по света се е увеличил с 49 процента, превишавайки двойно естествения прираст на световното население (23%), се казва в доклада.

Гутериш се позовава на данни на Международната организация по миграцията, според които мигрантите по света днес са около 258 милиона души, така че делът им от общия брой на населението е нараснал от 2,8 на 3,4%.

„Демографските тенденции и други фактори, като последиците от климатичните промени, вероятно ще съдействат за още по-големи миграции в бъдеще", предупреди Гутериш.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.