• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Борислав Гуцанов: Никой няма да може да направи самостоятелно управление

Борислав Гуцанов: Никой няма да може да направи самостоятелно управление

/КРОСС/Общо 25 са номинираните кандидати за председателския пост в БСП до този момент, които ще се състезават на червения Конгрес в неделя.

Борислав Гуцанов е един от отказалите се да участват в надпреварата за лидер на БСП. Причината той изтъкна пред БНР: Този който се кандидатира и ще бъде избран за следващ председател на БСП трябва да е безспорен лидер. В момента мисля, че няма такава фигура, а и аз не се мисля за такъв. Не считам, че трябва да участвам в тази битка.

Според Гуцанов въпреки големият брой кандидати за лидерския пост, след първия тур ще останат не повече от 5-6 души. Той смята, че кампанията на отделните претенденти се води по цивилизован начин. Не бих казал, че кампанията се е превърнала в анти Станишев кампания, но има някои неща, които не е добре да се коментират, при положение, че си бил част от същото това ръководство. Няма как да не си участвал във взимането на определени решения. За това е по-добре да има малко въздържание, когато се коментират определени теми, каза Борислав Гуцанов.

По думите му всеки от най-изявените претенденти за лидерския пост в БСП има какво да даде и на държавата, и на партията си. Сигурен съм, че тази надпревара ще направи така, че реформирането на БСП да бъде и предпоставка за реформиране на държавата, заяви Гуцанов.

По повод приетата резолюция за Конгреса на БСП за участието на социалистите в предсрочните парламентарни избори, в която е записано, че се налага да се ревизират отношенията с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване, Гуцанов коментира: Трябва да са по-ясни взаимоотношенията ни с който и да било коалиционен партньор, най-много с ДПС, тъй като ние един път вече имахме проблеми по време на Тройната коалиция. Занапред коалициите трябва да са доста по-ясни и няма как това да не бъде казано на Конгреса. Да се затръшват врати към когото и да било в тази тежка ситуация, в която е държавата, не е правилно. Никой няма да може да направи самостоятелно управление, а и не считам, че това е добре за страната ни. А към ДПС няма как да не направим това разграничаване, би било абсурдно след това, което се случи, особено през последните месеци. Не може една партия на 130 години да не го отчете.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.