• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Борислав Гуцанов: Вратите са отворени към всички

Борислав Гуцанов: Вратите са отворени към всички

/КРОСС/ Вратите са отворени към всички. Не трябва да има тръшнати врати и изгорени мостове. Партия, която гледа собствения си пъп, няма да стигне доникъде, заяви депутатът от КБ Борислав Гуцанов в интервю за TV7.
Прогнозата на Гуцанов е, че последният работен ден на Народното събрание ще бъде в края на юли, когато приключва и нормалната парламентарна сесия.

Действията на мандатоносителя свидетелстват за политическа зрелост, защото правителството може да продължи да управлява, но предвид резултатите от евроизборите, е по-разумно е да се оттегли, посочи той.

Икономиката и хората не могат да чакат и единственият подход в тази ситуация трябва да бъде държавническият. В този смисъл всякакви варианти след изборите наесен са възможни, отбеляза червеният депутат.

Гуцанов не изключи коалиция между ДПС и ГЕРБ и отбеляза, че сигнали за подобно съглашение се виждат и сега при някои гласувания в НС.

АБВ бяха като немци в тила на БСП, заяви Гуцанов. Според него движението на бившият президент Първанов е откъснало жива плът от БСП. „От левицата бяха отнети 90 хиляди мандата. АБВ помогнаха на ГЕРБ и удариха Партията на европейските социалисти, имаме минимум един мандат по-малко в европейския парламент", каза Гуцанов.

Не пресконференцията на ДПС, а изборният резултат от вота на 25 май е ускорил промяната. „Политическа формация, която не е получила нужния вот на доверие, е нормално да отстъпи", каза червеният депутат и даде пример с Франция и с Великобритания - след подобни резултатите там, никой не казва на премиера да стане от стола, заяви народният избраник.

„Категорично не", каза Гуцанов в отговор на въпрос за вероятността служебното правителство да бъде оглавено от избраният за евродепутат от ГЕРБ Томислав Дончев.

Съвместното управление между БСП и ГЕРБ е възможно колкото и това на ГЕРБ и ДПС. „Ситуацията в България е ирационална и трябва да се намери решение. Хората искат да живеят днес, а не в необозримото бъдеще. Не гледам на това като на математика, а като държавнически подход"", каза Гуцанов.

„Всеки лидер на политическа партия трябва да има диалог с другия. Държавата изисква диалог - между хората, между цивилизациите", каза Гуцанов в коментар на информацията, че Сергей Станишев и Бойко Борисов са пушили заедно вчера в парламента.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

разбирам че сега не само вратите ами и г....те ще си отворите съкън дамине мирно и тихо но д а,да ,ама не, квот сте си посадили туй ще го ручате

18.06.2014 11:54:24

Antio

Скандал в БНБ http://stigabe.com/подуправителят-на-бнб-цветан-гунев-е-обвиняем-за-престъпления-по-служба-прокуратурата-мълчи

18.06.2014 10:06:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.