• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София °C

Предстои кулминацията в честванията на Маестро Никола Гюзелев

Предстои кулминацията в честванията на Маестро Никола Гюзелев

/КРОСС/ Юбилейните събития в памет на Маестро Никола Гюзелев продължават с кулминацията в честванията.

Юбилейна изложба от снимки в роли и афиши заедно с представяне на нови литературни и музикални издания в памет на Никола Гюзелев ще бъдат открити с Мултимедия и кратка прожекция в НДК, Мраморно фоайе, на 2 декември 2016г. от 18ч. 

В програмата от събития са също представянията на новия биографичен роман "Щрихи към портрета на Никола Гюзелев" на Владимир Гаджев и издателство "Стефан Добрев", на Монография-Албум „Рицарят на Операта", по случай 80-годишнината на Маестрото, съвместно издание на НДФонд "13 века България" и Фондация „Никола Гюзелев",  и на стихосбирката посветена на него "А душата знае" на Анна Мария Гюзелева и издателство "Бългаски Писател", обогатена с авторски картини на артиста.

Ще бъдат представени и новите юбилейни дискове - "Един живот в музика" с оперни арии и литургични песнопения в изпълнени на Никола Гюзелев, продуцирани от "Гега Ню" ООД; - "Юбилеен диск на Никола Гюзелев", издание на БНР.

На 13 декември 2016г,19ч., в зала 1 на НДК, е юбилейният концерт в памет ''Рицарят на Операта''  централен акцент в програмата на тазгодишното XXX издание на Новогодишен музикален фестивал (НМФ). Музикалната програма е подбрана изключително прецизно и включва арии и дуети из опери на Белини, Верди, Пучини, Понкиели, Бойто, Джордано и Мусоргски. Участват: Бойко Цветанов (тенор), Калуди Калудов (тенор), Марян Йованоски (баритон), Николай Кърнолски (бас), Орлин Анастасов (бас), Франческа Патанe', (сопран), Даниела Дякова (мецосопран). Диригент: Маестро Донато Ренцети. Участват още Софийската филхармония и Национален филхармоничен хор "Светослав Обретенов" с диригент Славил Димитров. Концертът се организира съвместно от НДК , Фондация "Никола Гюзелев" , Италианският културен институт в София и е част от голямото юбилейно честване в памет на големия български бас. 

И още: Прожекции на Оперни спектакли с оперните звезди Никола Гюзелев и Алфредо Краус на Операта „Фауст'' от Ш. Гуно на 14 декември от 19ч. в Кино Люмиер в НДК и на‘'Хофманови разкази''от Ж. Офенбах на 15 декември от 19 30ч. в Кино Одеон. 

Продукция на Театро Реджо Парма, Италия.

Юбилейните събития посветени на Никола Гюзелев през 2016г. са под патронажа и с подкрепата на Министерството на културата на България, на Националния Дворец на културата, на Българска Академия на науките, със съдействието на Италианския Културен Институт и на Италианското посолство в София, на Българския Културен Институт в Рим, на Генерално Консулство на България в Милано и Посолство на България в Рим, на Асоциация ''Артемидия'' Италия, на Римската Художествена Академия-РУФА, на Българския културен Институт в Страсбург Франция, с подкрепата на Фирма ''Свилоза'' България, на Пощенска Банка България, на Корале „Джузепе Верди''Парма, на Община Павликени, Община София, с медийната подкрепа на БНТ, БНР, Радио Ватикана и др.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.