• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Хабиб „Орелът“ Нурмагомедов на кръстопът в кариерата си

Хабиб „Орелът“ Нурмагомедов на кръстопът в кариерата си

/КРОСС/ Дагестанецът Хабиб Нурмагомедов изглежда твърдо решен да продължи да бъде в челото на новинарския поток. Непобеденият ММА боец предизвика грандиозен скандал миналата седмица след победата си над Конър Макгрегър. Хора от неговия лагер, както и самият Нурмагомедов, предизвикаха масово сбиване с фенове от публиката и с победения Макгрегър непосредствено след края на мача.

Тези прояви може и да вдигат рейтинга на UFC федерацията до небето, но не бяха приети с добро око от Щатската спортна комисия на Невада. Регулаторният орган, в чиято юрисдикция е мястото на двубоя, Лас Вегас, заплашва да не изплати хонорара на Хабиб от мача. Няколко човека от лагера му пък са под угроза от изхвърляне от смесените бойни спортове до живот заради нанесени удари над Конър Макгрегър в мелето.

Боецът, чийто прякор е „Орелът“ обаче не изглежда кой знае колко притеснен от възможността за финансови загуби. Нурмагомедов пусна няколко бомбастични намека в социалните мрежи, намеквайки че има и други опции за развитие на кариерата си.

Като форма на прикрит отговор до президента на UFC федерацията, Дана Уайт, „Орелът“ загатна в Туитър, че има предложение да се присъедини към голямото шоу на кеча. По този начин Хабиб явно отвръща на заплахата на Уайт относно наказанието на хората от неговия лагер след двубоя във Вегас.

Дагестанецът обаче не спря дотук. На следващия ден той преобърна и Инстаграм, като се осмели да хвърли ръкавицата на предизвикателството не на кого да е, а на сочения за един от най-великите боксьори на всички времена Флойд Мейуедър. В явно режисирано видео Хабиб „подхвърли“ идеята за един бъдещ двубой между: „Хайде да го направим, Флойд, да се бием. 50-0 срещу 27-0, ние и двамата никога не сме губили мач. Така че, нека просто го направим. Като в джунглата, може да има само един крал, не двама.“

Запитан дали наистина вярва, че той е въпросният крал, „Орелът“ продължи също така самоуверено: „Разбира се, че аз съм кралят. Защото той не успя да свали Макгрегър, а аз го направих без почти никакво усилие.“

Все още няма официален отговор от лагера на Мейуедър. Големите букмейкърски компании веднага реагираха и предложиха коефициенти за потенциалния мач между двамата непобедени бойци. Родният букмейкър efbet предлагаше едни от най-добрите коефициенти на пазара за мача Нурмагомедов – Макгрегър, като това съвсем не е изключение, както можете да прочетете в професионалното ревю на efbet тук.

Мейуедър официално е прекратил кариерата си на ринга за момента, но все пак има вратичка за завръщане. Преди време от лагера на Флойд обявиха, че той на драго сърце би дал реванш на филипинския боксьор Мани Пакайо. През 2015-а година Фройд победи по точки в 12 рунда филипинеца в двубой, който ще бъде запомен като един от най-великите боксови мачове в историята. Този двубой също все още е на първо място по награден фонд и гледаемост.

Флойд е позитивно настроен да направи и един „загряващ“ мач преди повторението на мега сблъсъка с Пакайо. Изгряващата звезда Хабиб е подходящ кандидат за съперник в един такъв мач, стига двата лагера да стигнат до съгласие относно мястото на провеждане. Мейуедър предпочита най-голямата сцена, Лас Вегас, за своите мачове. Хабиб обаче е крайно негативно настроен към Меката на хазарта, и най-вече към Щатската спортна комисия след отказа им да му изплатят хонорара от мача с Макгрегър. Дагестанецът чака да получи около 2 милиона от наградния фонд.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.