• 10 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Фортисимо Фамилия стартира новия си сезон с Хайдн и Малкия Ото

Фортисимо Фамилия стартира новия си сезон с Хайдн и Малкия Ото

/КРОСС/ Герасим Георгиев – Геро ще бъде джуджето великан Ото, а Теодор Елмазов – „татко“ Хайдн

Първата вълнуваща среща на децата с класическата музика за новия сезон на програмата Фортисимо Фамилия е на 16-ти октомври (неделя) от 11:30 ч. в Зала България.

След срещите на Малкия Ото с Бетовен и Моцарт идва ред за пътешествие, в което ще бъде съпровден от “таткото” на класическата музика – Йозеф Хайдн.

Диригентът Максим Ешкенази пристига за откриването на сезона след успешното си турне в САЩ заедно с Джошуа Бел, един от най-прочутите цигулари от нашето съвремие, и Крис Боти, тромпетистът с реноме на най-добре продаващия се съвременен американски инструменталист.

Герасим Георгиев – Геро отново ще докаже, че за него невъзможно преобразяване няма и ще бъде завладяващо смешен и любим за децата като  джуджето великан Малкия Ото. А в ролята на Йозеф Хайдн ще бъде Теодор Елмазов.

Този звезден екип и оркестърът на Софийска филхармония ще представят специално подбрани за деца произведения от виенския композитор.

Малкият Ото ще научи най-любопитното за музиката на Хайдн и как големият композитор помага на Моцарт и Бетовен. Ще разбере също, че класическата музика развива мозъка на децата и им помага да бъдат по-концентриран и да мислят по-бързо.

Поканени са всички деца и техните родители да се забавляват заедно в Зала България на 16 октомври от 11:30 часа.

ХАЙДН И МАЛКИЯ ОТО

Максим Ешкенази диригент

Герасим Георгиев – Геро и Теодор Елмазов актьори

Петър Македонски тромпет

Зорница Иларионова цигулка

Билети на касата на Зала България (ул. Аксаков 1) и онлайн в мрежата на eventim.bg.

Пълната програма за Сезон 2016/ 2017 може да бъде видяна в уебсайта на Фортисимо Фамилия.

Фортисимо Фамилия е музикално-образователна програма, която въвежда деца и техните родители в света на класическата музиката. Осъществява се благодарение на Фондация „Америка за България“ и в партньорство със Софийска филхармония.

Франц Йозеф Хайдн е роден през далечната 1732 година на 31 март в малкото австрийско селце Рорау.  Той бил роден в семейството на Матиас Хайдн, който бил майстор на каруци и Мария Колер, която била готвачка в замъка на местния аристократ. Родителите на Хайдн отрано забелязват музикалния талант на сина си и знаейки, че в малкото селце няма големи перспективи за негово развитие, изпращат детето при своя роднина Йохан Матиас Франц, учител по хорово майсторство в Хайнбург. Той отива там 6-годишен и повече никога не се връща да живее при родителите си. Животът му при Франц не е лесен — малкият Хайдн често гладува и е обект на подигравки заради плачевното състоянието на облеклото му. Постепенно обаче Йозеф Хайдн започва да развива таланта си. През 1749 година създава първите си големи композиции и продължава да твори без умора до седемдесетата си година. Хайдн е един от композиторите, които са оставили най-много произведения. Освен това са го наричали  „баща на класическата симфония” и „баща на струнния квартет”. Изиграва важна роля в развитието на клавирното трио и сонатната форма.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.