• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

БСП-Пловдив инициира срещи по райони

БСП-Пловдив инициира срещи по райони

/КРОСС/ Актуални политически въпроси от местно и национално ниво обсъдиха снощи с жители на пловдивския квартал "Захарна фабрика" народните представители Теодора Халачева, доц. Георги Йорданов и Георги Търновлаийски, общинските съветници доц. Ангел Иванов и Иван Петков, председателят на ГС на БСП- Пловдив Красимир Трифонов. Най-младият депутат в 44.НС Теодора Халачева представи на аудиторията дейността на парламентарната група. Върху пловдивските теми от парламентарната трибуна акцентира доц. Георги Йорданов. Доц. Иванов и Иван Петков допълниха с подробности от Общинския съвет - Пловдив, а лидерът на пловдивските социалисти информира за задачите пред БСП в близка перспектива. Той увери, че партийното ръководство работи върху системата за работа с кадри, за да има подготвените личности, които да предложи на Местни избори 2019. „Излъчването на нашите кандидати за кмет, районни кметове и съветници ще бъде много по-рано от традиционното, за да има възможност пловдивската общественост да ги опознае и припознае", каза Трифонов. По решение на националното ръководство до края на октомври предстои политическа оценка за дейността на БСП съветниците в страната, а пловдивската група започва срещи по райони за разискване на проблемните теми и преодоляването на информационния вакуум.

Теодора Халачева: Продължавам да работя за младите българи.

„17 проектозакони са внесени в Народното събрание от ПГ на „БСП за България", съобщи Теодора Халачева. В голямата си част те не срещат подкрепа още в комисиите, но често са придружени и с отрицателни становища от професионални гилдии и организации. „Това поставя въпроса за нашия собствен експертен потенциал и участието на нашите експерти в законотворческия процес", посочи Халачева, след което се спря на част от законодателните предложения на левицата. Тя отчете и собствената си работа в комисията по въпросите на младежта и спорта. Статистиката от миналата сесия на парламента нареди пловдивската депутатка сред първите седем от най-активните на парламентарен контрол народни представители. Тя внесе 14 актуални въпроси и две питания, свързани с демографската криза, сигурността на децата в интернет пространството, растящата агресия сред подрастващите, подкрепата за даровити деца, финансирането на спортни клубове и др. „В този политически сезон моят приоритет остават младите българи", заяви Теодора Халачева. Като политолог по образование тя отхвърли констатациите в доклада за национална сигурност в частта за Русия.

Георги Търновалийски: БСП трябва да се превърне и в идеологическа алтернатива

За качествени и подчинени на конгресните решения законодателни инициативи, се обяви Георги Търновлийски. Той подчерта, че освен парламентарна алтернатива, БСП трябва да се превърне и в идеологическа такава. По думите му, това означава широко обсъждане на законодателните предложения вътре в партия, преди депозирането им в Народното събрание. Така ще се гарантира, че се следва политическата линия, начертана от висшия партиен орган Конгреса, стана ясно от изказването му. „Забравихме важните леви политики, с които сме се ангажирали като социалистическа партия, а това е пропуск", категоричен бе депутатът финансист.

Доц. Георги Йорданов: Водоснабдяването от яз. Въча, инициативата „Пловдив 2019" и Стадион „Пловдив" са пловдивските ми теми.

„Парламентарното мнозинство е монолитно, въпреки противоречивите изказвания на един или друг министър в управляващата коалиция, особено що се касае до наши предложения. Всички наши решения, които са насочени към хората, биват отхвърляни," разказа доц. Георги Йорданов. Той даде за пример исканията на БСП за еднократна помощ не само на първокласниците, но и за учениците във 2ри, 3ти и 4ти класове, предложението за преизчисляване на пенсиите, закона за храните. Като представител от Пловдив в 44.НС доц. Йорданов е тясно ангажиран и с местни теми като водоснабдяването от яз. Въча, инициативата „Пловдив 2019" и Стадион „Пловдив". Предстои му въпрос към ресорния министър за свързването с мост на околовръстното шосе с магистрала „Тракия".

Мръсен въздух, занемарени междублокови пространства и дупки тормозят жителите на кв. Захарна фабрика
Няма нито една свястна детска площадка в кв. Захарна фабрика. Кучешките площадки, които бяха направени, не се поддържат. Парк „Рибница" е потънал боклуци, тревата се коси, когато стане метър. Хигиенното състояние на Шекер махала е под всякаква критика. Дупките на отсечката до спешното отделение на Окръжна болница са с големина на кратери. Това бяха само част от оплакванията на живеещите в района. Те бяха категорични, че започват подписка срещу районния кмет. Втори мандат не може да завърши административната сграда на кметството, но пък е медиен герой, възроптаха хората. „ Имаме пример, че това, което четете във вестниците, не е това, което се случва реално", каза общинският съветник Иван Петков. Той и колегата му доц. Иванов се ангажираха за действия по поставените проблеми, но не гарантираха тяхното отстраняване, имайки предвид, че гласът на опозицията се задушава с всички средства.

Да бъдат силни и обединени, пожелаха пловдивчани на представителите на БСП, а Теодора Халачева ги увери, че в града на тепетата социалистите са единни и подкрепят лидерите си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.