• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Халачева: Обикновеният българин трябва да е в центъра на всяка политика

Халачева: Обикновеният българин трябва да е в центъра на всяка политика

/КРОСС/ „Център на политиката трябва да стане обикновеният български гражданин, който все повече обеднява и все повече се обезверява", заяви днес народният представител от „БСП за България" Теодора Халачева на редовна отчетна конференция на социалистите в пловдивския район „Западен". Пред форума, в който членува, тя отчете работата си в 44.НС, приоритетните направления, по които работи, и темите, с които е ангажирана. „Като млад човек естествено акцент в работата ми са младежките политики, проблемите с насилието и агресията сред децата, образованието и възпитанието на подрастващите", посочи Халачева. Тя получи висока оценка от делегатите за повдигнатите от нея въпроси на парламентарен контрол и особено за използването на деца и детски образи в реклама на хазартни игри. Близо трийсет въпроси и питания е отправила Халачева към ресорните министри, участвала е в 26 законодателни предложения на парламентарната група , изразила е множество позиции за младежкото правосъдие, детското благосъстояние, материалната база в държавните и общински училища, сигурността в семейната и училищната среда, нуждата от законова уредба на младежкото доброволчество. Тя бе категорична, че държавата трябва да се върне в икономиката като пазарен играч, особено в сектори от националната сигурност. „Затова и настояваме да бъде отменена сделката с ЧЕЗ", допълни Теодора Халачева.

„В район Южен всеки ден идват хора, който се включват в подписката", допълни по темата със скандалната сделка председателят на Районния партиен съвет доц. Ангел Иванов. Той отчете дейността на структурата за изминалия едногодишен период, в който се проведоха извънредни парламентарни избори и беше отбелязана 125-ата годишнина от създаването на пловдивската организация. По думите му двете събития са доказали високия потенциал на социалистите в р. Южен, а добрите резултати мобилизират активисти и симпатизанти.

В редовните си приемни като общински съветник доц. Ангел Иванов непрекъснато получава информация за мнението на пловдивчани относно националната и местната политика. „Хората са недоволни от доходите, от административните неуредици, от състоянието на зелената система и качеството транспорта", изреди той в отчета си, като допълни, че проблемите от местен характер поставил в Общинския съвет.

„Имам сериозни опасения за предстоящото домакинство на Пловдив като европейска столица на културата догодина", каза председателят на Градския съвет на БСП Красимир Трифонов. Като член на конференцията той също взе отношение по организационното състояние на структурата и похвали младите социалисти за проведените инициативи и мероприятия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.