• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Нападателят от Хамбург се оказа палестинец, роден в Саудитска Арабия

Нападателят от Хамбург се оказа палестинец, роден в Саудитска Арабия

/КРОСС/ Нападателят от Хамбург, който в петък уби с нож един човек и рани шестима, е 26-годишен палестинец, роден в Саудитска Арабия. Властите са имали информация, че той е ислямист и е предстояло да бъде експулсиран. Това съобщиха от германската полицията, след като окончателно установиха самоличността на нападателя, като по този начин опровергаха информациите, че мъжът е от ОАЕ.

Ахмед ал Х. нападна с кухненски нож случайни минувачи и клиентите в супермаркет в северната част на Хамбург в петък малко след 15 часа местно време. При нападението загина 50-годишен мъж. Ранени са 50-годишна жена и мъже на 19, 56, 57 и 64 години.

На пресконференция днес властите съобщиха какво е известно досега по случая. Мъжът е живял в Швеция и Норвегия, пристигнал е в Германия през 2015 г., след като в Норвегия му е отказан бежански статут. През 2016 г. получава отказ за такъв и в Германия. Съгласява се да напусне страната, но тъй като няма документи, се налага процедура по издаването им от палестинското посолство в Берлин. Ахмед сътрудничи на властите и не е смятан за сложен случай.

В същото време негов приятел сигнализира в полицията, че Ахмед се е променил. Спрял е да пие алкохол и цитира Корана. Започват да го наблюдават, но не откриват у него връзки с други радикални ислямисти. Мъжът показва и лабилно психическо поведение. Експулсирането е щяло да стане до седмици, но става нападението.

След атаката палестинецът се опита да избяга, но бе подгонен от минувачи със столове, които успяха да го заловят. При задържането му са го ранили.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Все от тази прода.

29.07.2017 19:59:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.