• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Хамилтън гледа към рекорда на Сена

Хамилтън гледа към рекорда на Сена

/КРОСС/ Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вече мисли за следващия сезон и възможността да спечели трета титла в кариерата си, с която ще изравни постижението на своя идол в спорта Аертон Сена.

Британският пилот остави зад гърба си страхотен сезон, в който спечели 11 победи в 19 състезанията и спечели титлата за втори път след 2008 година.

Вече имам втората си титла и ще работя наистина усилено за третата", заяви Хамилтън на връчването на годишните награди на Аутоспорт".

Пилотът на "Мерцедес" спечели основната награда за най-добър пилот в конкуренцията на Валтери Ботас, Даниел Рикардо, Нико Розберг, Андре Лотерер и Уил Пауър.

Втората титла е много по-сладка от първата, защото съм по-стар и защото преминах през много неща през тези шест години, за да стигна до нея, и заради решенията, които взех", заяви той.

Хамилтън сподели още, че начинът, по който се е справил с разочарованията през годината е направил успеха му още по-сладък. Той имаше три отпадания в първите 12 състезания, а освен това имаше множество напрегнати моменти между него и съотборника му Нико Розберг, с когото се бореха за титлата.

Имахме проблеми с настройките на колата, спирачките, с всичко. Не беше лесна година, но се радвам, че направих всичко по моя начин. Ето защо беше дори по-трудно в последното състезание, защото знаех разликите в колите, знаех разликите в резултатите и нещата, които се случиха през годината", допълни Хамилтън.

Мерцедес" доминираше през сезона и спечели 16 състезания, с което си осигури първото място при конструкторите и пилотите. Въпреки огромното предимство, което имаше отборът пред останалите, Хамилтън заяви, че няма представа какво ще се случи през 2015 година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.