• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Повече от 30 изпълнители ще участват в бард-срещата "Поетични струни" в Харманли

Повече от 30 изпълнители ще участват в бард-срещата "Поетични струни" в Харманли

/КРОСС/ На 07 и 08 октомври 2016 г. /петък и събота/ Харманли за пореден път ще е домакин на най-стария бард фест в България - "Поетични струни". От тридесет години българските бардове всяка есен се събират в Харманли, за да изпеят новите си песни и да припомнят старите хитове.

Срещата на поетите с китара датира от 1986 г. и четири години се провежда със съдействието на младежкия дом в град. След 1989г. тя е неизменно в културния календар на Харманли и е под егидата на Община Харманли. От първото издание до края на своя житейски път творчески двигател на „Поетични струни" е поетът и бард Гриша Трифонов.
Публиката в Харманли се е срещала с изпятата поезия на Недялко Йорданов, Михаил Белчев, Асен Масларски, Пламен Ставрев, Христо Карастоянов, Петър Стоянов, група „Джендема", Асен Сираков, Маргарита Друмева, Светлана Комогорова - Комата, Красимир Йорданов, Митко Динев, Доротея Табакова, „Точка БГ", Светлана Йонкова, Милена Очипалска, Геновева Цандева и много, много други изпълнители.
Харманли и тази година ще дадe възможност почитателите на изпятата поезия да се срещнат с едни от най-изявените представители на това изкуство. В предварителната програма са предвидени рецитали на Недялко Йорданов и Хайгашот Агасян, на Михаил Белчев, на Асен и Георги Масларски. Участие са заявили повече от тридесет изпълнители на изпятата поезия. Предвидени са два големи концерта, а в съпътстващата програма ще бъдат представени нови книги на Христо Карастоянов, Йото Пацов, Асен Сираков, Валери Станков, Димитър Гачев. Ще бъде открита изложба на харманлийския художник Георги Янев и негови приятели, както и фотоизложба „Моето първо участие". Два музикални албума ще тръгнат от Харманли към почитателите си: новият музикален албум на Митко Динев със странното заглавие "Бюлетень об уровне реки Дуная в сантиметрах" и албумът на Гриша Трифонов - „Неизбежен човек".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.