• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Президентът сравни с Чернобил укритата информация за водата в Хасково

Президентът сравни с Чернобил укритата информация за водата в Хасково

/КРОСС/ Действията на служебното правителство във връзка с проблема с питейната вода в Хасково са адекватни и своевременни. Това заяви президентът Румен Радев след срещата си с областния управител на област Хасково Минко Ангелов и с кмета на града Добри Беливанов.

„За проблема се е знаело още от септември месец миналата година, а ние разбираме чак сега. Информацията е укривана", подчерта държавният глава.

Според него ситуацията напомня за синдрома Чернобил. Длъжностни лица и отговорни институции са изложили на потенциален риск живота и здравето на хората.

Местната власт, с подкрепата на държавата, полага максимални усилия за разрешаване на проблема. Областният управител и кметът на Хасково са уверили президента, че се търсят алтернативни водоизточници, които да гарантират здравето на хората. Надеждата на всички е, че няма да се стигне до воден режим в града.

Помолен да коментира работата на служебното правителство държавният глава даде висока оценка за организацията и провеждането на открити, честни и справедливи избори, както и на работата по подготовката на председателството на Съвета на ЕС, която се движи по график.

„Констултациите с парламентарно представените партии започват следващата седмица. В понеделник са срещите с Обединените патриоти, ДПС и Воля", обяви президентът Румен Радев.

В отговор на журналистически въпрос дали ще бъде спазен срокът за изграждане на оградата по границата ни с Турция, държавният глава каза, че се работи усилено по завършването на строежа.

„Съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова. Ще настоявам истината да бъде изяснена", категоричен беше Румен Радев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Имам въпрос:Радев ходи ли на тази граница поне веднъж да види съоръжението? И още едно:Ако има данни за кражба или нещо подобно,не трябваше ли до сега служ.правителство да е уведомило прокуратурата? Защото от всичко казано от Радев днес,за оградата на границата,и за урана в водата в Хасково,ако имаше някакви данни за престъпление,то минаха три месеца откакто управлява служ.правителство назначено от Радев.До сега доказаха че освен уволнения на кадри,и назначения на хора на БСП,нищо друго не се прави от правителството и Радев.Направо са на геврека дупката,Радев и правителството му!

21.04.2017 22:49:01

Анонимен

Льотчик, по-бавно загряващ и продажен на Кремъл е само албанският реотан. Довчера надуваше свирката, че армията ни била неспособна да защити територията и суверинитета, днес обясняваш, че оградата е нефелна... Ела, Вълчо, изяж ме? Улисан от московско ибрикчийство, забравяш, че НАТО и правителството вземат решенията. Нали си назначи магьосника Герджиков, който за 3 дни оправи цял тунел? Що не го накара да вдигне втори, пък и трети ред, а?! Паси си червената трева там и не се обаждай, че все повече мязаш на... руски полковник.

21.04.2017 22:47:43

Анонимен

Засега, нищо не е показал, нито казал нещо съществено...! Само общи приказки. Имало нарушения, ама нарушителите не се знаят...! Имало изхарчени много пари, ама кой ги е изхарчил, пак никой не казва. Ако иска да направи добро впечатление, другаря президент да сезира другаря Цацаров и да говорят с факти, имена и цифри! Всичко останало е стандартна боза, дето ни я сервират редовно...! Оградата по турската граница, историческа стана вече! Просто, няколко поред правителства я ползват, като дойна крава. Всичко е засекретено, заради националната сигурност, уж...! Първо бяха ГЕРБ, после Орешарски, после Герджиков, сега наред пак са ГЕРБ.

21.04.2017 22:46:10

Анонимен

голям президент, няма що... не може да се пусне от фустата на Майор Деси... а дума не обелва за кражбите на герговците, корнелиите, лукойлците, картелите, цацаровците и нито дума за реформа в съдебната система. типичен фатмак, който като спрат да му спускат заповеди, твори само глупости и казармени простотии... цяло чудо е, че не е изкарал администрацията на президентството да мете плаца :)

21.04.2017 22:45:25

Анонимен

Абе вашия президент коментатор, няма ли да каже нещо за Главния прокурор и двуредовите срещички в разни чужди кабинетчета?

21.04.2017 22:44:40

Анонимен

Не мога да прикрия възхищението си от вас отдел Агитация и Пропаганда! Наиграли сте Решетников да отвлича вниманието на масите. Умело играе играта

21.04.2017 22:42:51

Анонимен

Ако е в театъра ще бъде абониран за ролята => "говорящо дърво" или за "една жена ми каза на Пазара".

21.04.2017 22:42:28

Анонимен

Това е доста сериозно обвинение. Да тичка бързо към прокуратурата, че иначе не ми звучи някак...

21.04.2017 22:42:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.