• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Д-р Ст. Хасърджиев: Бежанската вълна може да доведе до поява на редки заболявания

Д-р Ст. Хасърджиев: Бежанската вълна може да доведе до поява на редки заболявания

/КРОСС/ Бежанската вълна може да доведе до поява на редки заболявания - ситуация, която може да бъде пагубна за неваксинираните деца, казва председателят на Националната пациентска организация Станимир Хасърджиев в интервю за Агенция „Фокус".

„Този проблем е актуален не само в момента, но и през всички години, в които България е приемала бежанци. Здравето на мигрантите е от изключителна важност, както като проява на отговорност към тези, които бягат от ситуацията в техните държави, така и заради отговорността, която носим към българското население. Съвсем възможно е пренасянето на различни инфекции и зарази", заяви Хасърджиев. Неизвестно е какви и дали изобщо са поставяни ваксини на една голяма част от тези хора. Освен засилен контрол, са необходими и системни информационни кампании и достатъчно ваксини и лекарствени средства", подчертава Хасърджиев. Той припомня, че преди няколко седмици у две бежански деца се е появил Хепатит А.

„Опасността е реална, тя е налице и не трябва да се подценява. Освен бежанците, застрашени са всички деца, които не носят абсолютно никаква вина, но заради невежеството и нехайството на родителите си не са били ваксинирани. Наблюдава се една ретроградна и вредна за децата мода сред родителите да отказват ваксинации", отбелязва Хасърджиев и призовава родителите „да проявят благоразумие и незабавно да поставят всички липсващи ваксини на своите деца".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.