• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

20th Century Fox, Panasonic и Samsung са първите компании, внедрили технологията HDR10+

20th Century Fox, Panasonic и Samsung са първите компании, внедрили технологията HDR10+

/КРОСС/ HDR10+ Technologies, LLC, създадена съвместно от 20th Century Fox, Panasonic Corporation и Samsung Electronics, представи днес първите сертифицирани продукти и първите компании, внедрили лицензионната програма HDR10+. Заедно с това Panasonic и Samsung обявиха, че в избрани модели телевизори за 2018 г. са инсталирали фърмуер, осигуряващ поддръжката на HDR10+.

HDR10+ представлява развитие на съществуващия телевизионен формат HDR10 за картина с висок динамичен диапазон (HDR). Като подобрена версия на HDR10, HDR10+ добавя динамични метаданни към всеки кадър, благодарение на което тези оптимизирани HDR данни дават възможност за пресъздаване на висококачествени, реалистични картини от по-широка гама дисплеи.

Лицензионната програма за HDR10+ и придружаващото я лого гарантират, че продуктите, поддържащи HDR10+, отговарят на най-високите стандарти за качество на картината и пресъздават точно визията на филмовите режисьори, по следните начини:

Сертифицирането за качество на дисплея определя изискванията за режим на изобразяване, пиково ниво на яркостта, стабилност на пиковата яркост, характеристики на функцията за прехвърляне и следене на бялата точка, и покритие на цветова гама.
Сертифицирането за обработка на метаданните определя изискванията за пренос на метаданни през интерфейсите и тяхната и точност. Сертифицирането за управление на работата на дисплея определя тоналното разпределение, базирано на HDR10+ метаданни, включително запазване на тъмните области.
Сертифицирането за Ultra HD Blu-ray плейъри определя изискванията за обработката и за точността на пренос на HDR10+ метаданни през HDMI интерфейса.

В зависимост от категорията на компанията, внедряваща технологията, сертификатът може да бъде получен посредством собствено сертифициране или чрез Оторизиран център за тестване. Първите компании, утвърдени като Оторизиран център за тестване на HDR10+, са Allion и TTA.

HDR10+ Technologies, LLC си партнира активно с компании от цялата медийна сфера и повече от 80 компании вече са кандидатствали или преминали лицензионната програма. Кандидатстването за лицензионната програма е много лесно и е достъпно за създатели и доставчици на съдържание, производители на дисплеи, Blu-ray дискови плейъри/рекордери, цифрови приемници и системни чипове, и други компании безвъзмездно, само срещу номиналната административна такса.

Компаниите, внедрили технологията HDR10+, са обявени на уебсайта: https://hdr10plus.org/current-adopters/

„Стандартизирането на лицензионния процес позволи на партньорите, включително създателите на съдържание и производителите на телевизори и други устройства, лесно да внедрят технологията HDR10+", каза Дани Кей (Danny Kaye), изпълнителен вицепрезидент на 20th Century Fox и управляващ директор на Fox Innovation Lab. „Ние сме вдъхновени от интереса на първите компании, внедрили технологията и от разширяването на HDR10+ екосистемата, което ще доведе до подобряване на зрителните преживявания на цялата аудитория."

20th Century Fox се ангажира да включи HDR10+ в предстоящите си нови издания. В момента студиото проучва няколко заглавия за пускане на пазара, като планира да ги обяви през следващите седмици.

„Panasonic с радост обявява, че благодарение на разработената актуализация на фърмуера, по-голямата част от нашите 4K модели за 2018 г. вече са сертифицирани за HDR10+. Това означава, че нашите зрители ще могат да се насладят на съдържание, което е максимално близко до визията на режисьорите.", каза Тошихару Цуцуи (Toshiharu Tsutsui), директор на TV Business Division в Panasonic.
„Ние сме развълнувани, че успяхме да произведем голяма част от нашата продуктова гама за 2018 г. с HDR10+ сертификат", каза Бил Мандел (Bill Mandel), вицепрезидент "Връзки с индустрията" в Samsung Research America. „В световен мащаб ние работим съвместно с други компании, внедрили HDR10+, които създават инструменти и разработват свои собствени системни чипове и/или телевизори, поддържащи HDR10+, за да предоставим на потребителите по-широк достъп до великото HDR изживяване".
„Ние сме изключително развълнувани да бъдем част от толкова обещаващ нов технологичен стандарт, какъвто е HDR10+. Като независим Оторизиран център за тестване, Allion винаги се стреми да представи стойностно предложение на престижни организации, като HDR10+ и компаниите, които внедряват технологията. Осигуряването на най-добрите условия за тестване и сертифициране на кандидатите е нашата мисия и ангажираност в това начинание.", каза Денвър Мишима (Denver Mishima), ръководител на отдел „Стандарти и съответствие" в Allion Japan Inc.
„TTA се радва да работи отново с дисплейната и медийната индустрия, за да лансира най-новата HDR технология при компаниите, внедряващи HDR10+. Очакваме с нетърпение да предоставим услуги за тестване и сертифициране на тази най-нова програма", каза Парк Йонгам (Park Yongbum), вицепрезидент на TTA.

Компаниите могат да научат повече за лицензионната програма HDR10+, включително техническите спецификации и споразуменията за сертифициране, на http://www.hdr10plus.org.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.