• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Показаха заловената рекордна пратка хероин за 46 млн. лева (снимки)

Показаха заловената рекордна пратка хероин за 46 млн. лева (снимки)

/КРОСС/ Над 712 кг. хероин е количеството на заловената в петък на граничния пункт "Капитан Андреево" рекордна пратка. Стойността на наркотика е 46,317 млн. лева, обявиха днес от прокуратурата и Агенция "Митници" на пресконференция и показаха дрогата, намерена в два камиона с иранска регисграция. Пакетите са били скрити в плоскости от гипсокартон. Наложило се митничарите да ги срежат, за да го извадят.

Става въпрос за пратки от Иран към Австрия. Установени са и подателят, и получателят. В първия камион са открити 350 кг хероин, а във втория малко повече, уточниха разследващите, цитирани от Нова телевизия.Заради плоскостите, които са плътни, рентгенът на митницата не е успял да го засече. Те са били подложени на проверка по метода анализ на риска и тогава наркотикът е открит.

"Хероинът е бил укрит по абсолютно идентичен начин в товарите и на двата камиона. Те са превозвали палети със строителни плоскости, като хероинът е бил опакован и поставен между самите плоскости, които са били плътно слепени", обясни окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

"Това за момента е най-голямото количество хероин, задържано на наша граница. Установен е получателят - дружество в страна-членка на ЕС. Своевременно са уведомени правоохранителните органи в съответната държава по линия на наркотрафика", допълни Георги Георгиев от Агенция "Митници".Двамата ирански шофьори са задържани за 72 часа от прокуратурата. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Ако бъдат осъдени, ги грози затвор до 20 години и глоба до 300 000 лева.

Хероинът е бил изключително чист, като се предполага, че е щял да бъде разреден преди да бъде пуснат за продажба, поясниха разследващите, цитирани от bTV.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.