• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

288 кг хероин задържаха на ГКПП Капитан Андреево

288 кг хероин задържаха на ГКПП Капитан Андреево

/КРОСС/ Случаят на задържания от Агенция „Митници" на ГКПП Капитан Андреево 288 кг хероин беше представен днес по време на Национално съвещание на ръководството на МВР, на което присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, главният прокурор на Република България Сотир Цацаров и директорът на Агенция „Митници" Георги Костов.

„Разкритото голямо количество хероин е илюстрация за високия професионализъм на митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване" и на изключително доброто взаимодействие с МВР и органите на прокуратурата", заяви обясни Иван Кучмов от ГД МРР, и допълни, че укритието е изработено много професионално, но въпреки това е разрито от митническите служители, а благодарение на експедитивната работа на Агенция „Митници" и ГДБОП в условията дискретност е разкрита цялата схема.

На 14.04.2019 г., на МП „Капитан Андреево", пристига товарен автомобил с иранска регистрация, управляван от С.Р. ирански гражданин, който е и собственик на камиона. Превозваният товар представлявал машина за боядисване на стойност 16 000 евро, състояща се от две части, поставени в дървени каси. По документи товарът пътувал от Иран до Пловдив. По метода анализ на риска камионът е отклонен за щателна митническа проверка - рентгенов контрол. При сканирането е отбелязна зона с подозрение в тавана и пода на превозваната машина, поради което митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване" (ГДМРР) пристъпват към физически контрол.

Проверка на камерата за боядисване установява, че в тавана и пода са залепени със силикон по 18 керамични плочи (общо 36), във вътрешността на които са открити 144 пакети с квадратна форма с приблизително тегло от 2 кг всеки и съдържащи общо 288 кг хероин.

Предприети са съвместни оперативно- издирвателни действия със служители на ГДБОП под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. На 15.04.2019 г. камионът пристига в Пловдив под контрола на служители на ГДБОП и на ГДМРР и е извършено оформяне на стоката. На следващия ден водачът получава инструкции да тръгне с камиона към склад в пловдивско село.

Малко след пристигането на камиона в складовата база, в момента на разтоварване на машината, се пристъпва към задържане на съпричастните лица. Арестуван е 40-годишен турски гражданин с инициали С. И. за когото е установено, че е влязъл в България от Турция през ГКПП Лесово на 12 април, т.е. 2 дни преди влизането на иранския камион през ГКПП Капитан Андреево.

Като обвиняеми са привлечени С.Р., на 36 г., ирански гражданин - за престъпление по чл.242 ал.4 предл.1, вр.ал.2, вр. чл.20 ал.2 от НК; и С.И., на 40 г,. турски гражданин - за престъпление чл.242 ал.4 предл.1, вр.ал.2, вр. чл.20 ал.4 от НК.

На заседанието бяха отчетени и някои от последните големи залавяния на наркотични вещества, както и бе обобщено, че през миналата година при самостоятелни и съвместни акции Агенция „Митници" и МВР са задържали през 2018 г. - 1020,97 кг хероин, 959,25 кг марихуана, 14 618 кг и 685 148 табл. прекурсори, а от началото на 2019 г. вече са задържани 342,18 кг хероин, 1755,025 кг марихуана, над 217,74 кг кокаин, както и други наркотични вещества.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.