• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

8 грешки, които да избягвате при HIIT тренировка

8 грешки, които да избягвате при HIIT тренировка

/КРОСС/ Искате да отслабнете? Прочели сте или са ви посъветвали да започнете с интервални високоинтензивни тренировки? Да, те наистина работят, защото са свързани с много експлозивност и горят бързо калории. Но ако човек не внимава, в стремежа си бързо да намали теглото си, се впуска бясно да спортува и допуска грешки.

Спортувайте максимално ефективно и интензивно като избягвате следното:

Темпо за сметка на качество

HIIT тренировките често са на високи темпове, което кара много хора да бързат, правейки погрешно движенията. В резултат може да се сдобиете с някои неприятни болежки и травми и ниска ефективност от упражненията.

Започнете с по-бавно темпо. Научете движенията правилно и след това се впуснете в по-динамичното им изпълнение.

Игнорирате модификациите

В съзнанието може би модифицирането намалява ефективността на упражнението, но това не е така. По-добре тренирайте без травми и по силите на тялото ви, отколкото да се изхвърляте в упражнения, които не сте научили правилно и които толкова ви затрудняват, че сте на ръба на контузия.

Вдигате тежести, които не са ви по силите

Вдигането на тежести е част от HIIT тренировките. Тъй като динамиката при изпълнението им е висока, е важно да ползвате тежести, които ви позволяват да се придържате към темпото като запазвате качеството.

Дори инструкторите да ползват по-големи тежести, не ги следвайте сляпо, а се съобразете със състоянието и капацитета на тялото си към момента. С времето може постепенно да увеличавате тежестите.

Носите прекалено стегнати и ограничаващи дрехи

Тялото ви трябва да диша и да се движи свободно. Когато правите HIIT тренировки, вие го товарите на пълни обороти и затова трябва да се чувствате добре и да ви е удобно.

Заложете на леко по-широки тениски и потници от специална спортна материя, която да абсорбира потта.

Не загрявате и не разтягате добре

Докато упражнения като карането на кънки и йога ви позволяват да не загрявате много активно, при HIIT тренировките това е недопустимо. Имайте предвид, че те са предизвикателство за тялото и активират почти всички мускулни групи, така че трябва да сте загрели добре.

Високата интензивност изисква да приключвате постепенно, намалявайки движението със задължително разтягане, което да отпусне мускулите, които са се натоварили жестоко.

Тренирате на гладно

С риск да се повторим – това са силно натоварващи тренировки, затова трябва да сте заредили тялото с енергия. Не тренирайте на гладно, може да ви прилошее.

Хапнете чисти въглехидрати час преди тренировката.

Не пиете вода

По време на този тип тренировки се потите два пъти повече, отколкото при друга спортна дейност. За целта трябва да хидратирате добре тялото. Чаша вода 15-20 минути преди старта, 1 чаша на глътки по време на цялата тренировка и 1-2 чаши вода след това е оптималният вариант.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.