• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Преглед на печата за 11 февруари

Преглед на печата за 11 февруари

/КРОСС/  "24 часа"

Според "24 часа" ще има втори таван на пенсията за този, който работи малко дни, а печели много. Ограничението е през индивидуалния коефициент на всеки пенсионер, ще важи до живот и няма да позволява увеличение. Всичко това е част от новата методика на НОИ за изчисляване на пенсиите.

В интервю за "24 часа" министърът на туризма Николина Ангелкова отчита рекорд за 2018 година. 

 

"Труд"

"Бензиностанции затварят заради касовите апарати", пише "Труд" на първа страница. Собствениците на бензиностанции казват, че никъде в Европейсикя съюз няма такова изискване. До 31 март те са задължени да променят апаратите така, че на бележката да се отпечатват и още три компонента: размер на акциза, цена без акциз и доставна цена на горивото.
Над 400 хиляди фирми ще трябва да декларират, до 31 май, истинските си собственици, информира "Сега". За неподалите в Търговския регистър тези данни са предвидени солидни глоби. Мярката засяга и десетки хиляди неправителствени организации.
Във финансов анализ, поместен в "Труд", можем да намерим отговори на въпроса къде е България по пътя към еврото. Изоставаме по производителност, покупателна способност, заплати и цени от средните равнища в Европейския съюз. Не е изпълнен и критерият за инфлация.
"Телеграф"
По данни на Националния център по обществено здраве и анализи, цитирани от "Телеграф", за една година десет хиляди души у нас са се натровили с алкохол и дрога. Данните показват още, че в токсикологиите често попадат деца. 
"Монитор"
Обемът на заемите през 2018 година надхвърля 54 милиарда и 700 милиона лева, информира "Монитор". Това е ръст в сравнение с предната година с повече от 7 процента. По данни на БНБ, кредитите в размер от сто хиляди до 250 хиляди лева са се увеличили с 20 на сто.
Според председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, Русия пробва да се намеси на изборите у нас, пише "Монитор". Вестникът цитира думи на Цветанов от телевизионно интервю, в което той заявява, че Москва започнала хибридните си атаки през 2015 година и пречела на евроинтеграцията на Балканите. Цветанов подчертава, че нашият регион е обект на голям интерес както от страна на Европейската комисия, така и на Съединените щати.
"Земя"
Калкулаторът на ООН отчете, че българите сме под седем милиона души, информира "Земя" на първа страница. За последните осемнайсет години сме намалели с повече от един милион души. 
"Дума"
Другият опозиционен вестник - "Дума", продължава с мрачни данни - "Три хиляди души годишно посягат на живота си". Само 20 на сто от страдащите от депресия българи получават адекватна помощ. Информацията е оповестена на тематичен семинар по обществено здраве и анализи, подчертава левият вестник. 
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.