• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/"НАТО ще пази Европа от навлизане на терористи от "Ислямска държава", казва в интервю за "24 часа" помощник-генералният секретар на НАТО Сорин Дукару. Дукору предупреждава за нарастващите с тревожна честота и размери кибер инциденти. Той подчертава, че Алиансът не може да реши проблема с бежанската вълна.

Евродепутатът от ЕНП Ева Паунова заявява в интервю за "Труд": "При по-голяма бежанска вълна към нас ще искаме помощ от европейския съюз". Паунова беше преводачка на премиера Борисов на срещата му с Ангела Меркел, след която възникна спорът - искал ли е Борисов страната ни да стане "гореща точка" за мигранти или не. В интервюто тя пояснява, че: "станахме жертва на това, че бяхме споменати като държава, която е изразила мнението си за така наречения подход "горещи точки"."

Електронната система, изградена преди две години с 550 хиляди лева с европейски пари, блокира непрекъснато. Болниците и центровете по хематология не могат да обменят информация къде - колко кръв и плазма има. Това пише "Монитор", като се позовава на директора на Националния център по хематология, д-р Николай Андреев. Роднини на пациенти пътуват стотици километри, за да дарят кръв.

"Земя" излиза с водещо заглавие: "211 хиляди без бърза помощ", три процента от населението, което живее в отдалечени райони, е в постоянен риск заради липсата на линейки. Данните съобщи в интервю за БНР председателят на Сметната палата Цветан Цветков.

"Дума" съобщава на първа страница, че министърът на финансите Владислав Горанов подготвя актуализация на бюджета. Вестникът посочва, че това е прогноза на лидера на КНСБ Пламен Димитров, след разговор с Горанов.

"Новинар" напомня, че заявленията за социална помощ за семейства с първокласник се приемат до 15 октомври. Всички одобрени ще получат по 250 лева.

"Нова програма ще разпределя съдебните дела от 1 октомври", съобщава "Сега". Достъпът до програмата ще е само с електронен подпис, а сървърът е централизиран. Другият компонент на новата програма ще отчита натовареността на съдиите.

Според "Телеграф", българските дизелови автомобили изхвърлят във въздуха 10 пъти повече вредни вещества от моделите на "Фолксваген" в САЩ. Системите за пречистване, ползвани от българските шофьори, бързо се задръствали, а смяната им струвала пари, които не всеки собственик на кола може да отдели толковаредовно, колкото е необходимо.

"Стандарт" информира за проектозакон за чистотата на въздуха, разяснен от екоминистъра Ивелина Василева. Той предвижда глоба за кметовете от 5 хиляди лева, ако не изпълняват програми за качеството на атмосферния въздух.

"Президентството се изнесе в Ню Йорк", пише "Труд". Вестникът помества снимка на Христо Стоичков и семейството му с пояснение, че най-голямата забележителност на срещата на Плевнелиев с живеещи отвъд Океана българи се е оказал футболистът.

"24 часа" помества статия на Джордж Сорос за октомврийския брой на "Ню Йорк ревю", предоставена специално за вестника, в която финансистът търси отговор на кризите, с които се сблъска Европа.

"В разцвета на силите си, но социално слаб", така е озаклавен коментар, публикуван на страниците на вестник "Сега". В него се подчертава, че в Европа, на много места, е по-изгодно да получаваш социални помощи, отколкото да работиш.

"Монитор" пише за новия Шиндлер, канадския бизнесмен Стив Маман, който изкупува сексробини от "Ислямска държава". Канадецът твърди, че вече е спасил 134 жени и деца.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.