• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Франция и Великобритания със споразумение за справяне с миграционната криза

Франция и Великобритания със споразумение за справяне с миграционната криза

/КРОСС/ Споразумение за справяне с кризата с мигрантите в Кале, отнасящо се до засилване на сигурността в бежанските лагери и подобряване на хуманитарната помощ за бежанците, ще подпишат министрите на вътрешните работи на Франция и Великобритания утре.

Друга цел на документа е справянето с групите за трафик на хора в района. Ситуацията с бежанците предизвика международно внимание, след като стана ясно, че стотици имигранти правят опит да влязат в терминала на Евротунела под Ламанша и някои от тях намират смъртта си.

Политиците във Великобритания обвиниха френската страна в проблеми със сигурността, докато колегите им в Париж твърдят, че Лондон прави твърде лесна нелегалната работа в страната. Само в лагера в Кале живеят около 3 хиляди бежанци от Африка, Близкия Изток и Азия.

По данни на Европейската агенция за управление на външните граници (Фронтекс) над 107 хиляди мигранти са засечени по границите на Евросъюза през юли - трети пореден месечен рекорд.

Повечето от имигрантите са от Сирия и Афганистан. Наджиб Зазал, имигрант, пътуващ по Балканския път от Гърция, през Македония и Сърбия, до Западна Европа разказва: „Тук няма нищо. Няма никакви удобства, някои спят на железопътната линия, други под слънцето, имаме много болни деца, няма никакви удобства за децата и болните".

Над 35 хиляди мигранти са достигнали Унгария по Балканския път само през юли, съобщи по-рано този месец ЕК. Заедно с Гърция и Италия, това е третата страна, засегната най-сериозно от миграционния проблем. Вчера правителството обяви, че ще разположи няколко хиляди полицаи по границата със Сърбия като нова мярка за спиране на притока от нелегални имигранти.

Новите мерки бяха обявени от ръководителя на премиерската канцелария Янош Лазар, цитиран от агенция Reuters. Според Лазар правителството е решило да засили охраната на границите, защото имигрантите стават все по-агресивни и целеустремени. Той предложи също парламентът да обсъди на специално заседание затягане на наказателния кодекс на страната. Лазар посочи още, че незаконното пресичане на границата и повреждане на граничните ограждения трябва да се наказват със затвор до четири години. Освен това правителството смята да предложи по-сурови наказания за незаконно вкарване на чужденци в страната.

До ноември ще бъде завършено изграждането на ограда с височина от 3,5 м и дължина 177 км по цялата граница със Сърбия. Съоръжението трябва да бъде готово през ноември.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Светът е за смелите!

19.08.2015 19:41:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.