• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Досега нямало сигнали за проблеми по линията през Хитрино

Досега нямало сигнали за проблеми по линията през Хитрино

/КРОСС/ До момента в Национална компания "Железопътна инфраструктура" не са постъпвали сигнали за проблеми по линията Русе - Каспичан, която минава и през село Хитрино, каза директорът на държавната компания Минчо Ламбрев. Тази линия е най-старата в страната, технологията на работа на стрелките е от началото на 20 в., а клип, разпространен в интернет показва как товарни вагони подскачат по релсите само на километри от Хитрино. От НКЖИ обаче са категорични, че щом няма сигнали, това означава, че всичко е наред.

Все още не е ясно дали е имало проблем по железния път на гара Хитрино, което в комбинация с високата скорост на композицията да е довело да тежкия инцидент. Но преди злополучния 10 декември не са постъпвали сигнали за нередности, каза директорът на Национална компания „Железопътна инфраструктура" Минчо Ламбрев.

"Линията е на доста години, ние започнахме ремонти по нея", допълни той пред Дарик.

Линията Русе - Каспичан, която минава през Хитрино, всъщност е най-старата в страната. Видеоклип, заснет през лятото на няколко километра от Хитрино, показва как при движението на товарен влак, вагоните подскачат върху релсите, а самите траверси се повдигат.

Минчо Ламбрев каза, че не е гледал записа, но уточни, че няма постъпили сигнали за проблеми в движението. "Проблем има тогава, когато се случи нещо. Когато се движат влаковете и няма проблеми, или няма написано от машинистите, че има проблем, значи линията е в състояние, в което може да се ползва", заяви той.

Към момента продължават следствените действия на гара Хитрино. Единствената потвърдена информация е, че товарният влак се е движел с по-висока от допустимата скорост. Предстои да се разбере имало ли е и други нарушения, проблеми по железния път или човешка грешка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

От къде и ние да си купим от тез негорящите дървета, особенно иглолистните?!?

15.12.2016 05:55:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.