• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Хизбула осъди терористичния атентат в Египет

Хизбула осъди терористичния атентат в Египет

/КРОСС/ Легендарната и много силна ливанска организация, която от години е във война с Израел и бива изкарвана от западните медии като ултра-радикално шиитско мюсюлманско военизирано движение, направи това, което нито една западна страна не пожела. Докато САЩ, Германия, Великобритания, Франция и Канада въоръжаваха „умерените" главорези в Сирия, и подкрепяха „демократичните" метежи на фашизоидни ислямисти като „Мюсюлманското братство" в Египет, „терористите" (според западната трактовка-б.р.) от Хизбула се сражаваха, за да защитават редица християнски градове и села в Сирия, от галениците на уж също християнския Запад, Ердоган и Саудитска Арабия.

Днес Хизбула излезе с официално изявление, което осъди терористичният атентат в Египет, при който загинаха невинни копти (египетски християни, бел. автора). Докато САЩ са загрижени за правата на гейове и педофили, а германската канцлерка Меркел брани като лъвица ислямистките орди от мигранти, които изнасилват и беснеят в Европа, „терористите" от Хизбула изказаха съболезнованията си на семействата на загиналите копти, и люто се заканиха на радикалните ислямисти. Да, това, което четете е истина. Уж Хизбула са терористи и мюсюлмани, (макар и светски), а предлагат съболезнования и подкрепа на ХРИСТИЯНИТЕ! Нещо, което дори от Ватикана не си направиха труда да направят (поне що се отнася до реална подкрепа). Впрочем, ето какво се казва в изявлението на ливанската организация:

„Продължаващите и ескалиращи убийства, извършени от престъпници в името на религията, са една от най-големите катастрофи, които са сполетявали нашата Умма (мюсюлманският народ, бел.ред)."

Според ръководството на Хизбула, за насилието и масовите убийства на християни са отговорни международни организации и някои държави, които умишлено разпалват конфликтите в етническите и религиозно-хетерогенни общества на Близкия изток. Ето какво още се казва в изявлението им:

„Това престъпление (атентата срещу коптите в Танта, бел. ред) е част от по-голям план, чиято цел е да прогони християните от Синайският полуостров и други райони на Египет, Сирия, Ливан и Ирак, за да се отвори пътя за още по-кървави религиозни конфликти, от които ще спечели ционизмът."

Когато говорим за Хизбула, трябва да сме наясно, че ливанската „терористична групировка" е официален съюзник на сирийският президент Асад, и се ползва с пълната подкрепа на Иран.

И сега внимание! Следващите факти са особено показателни: Организация, която се въоръжава, финансира и обучава от Иран, лее кръв в защита на цивилното християнско население на Сирия, Ливан и Ирак. Същевременно, сирийската умерена опозиция, която се подкрепя от САЩ, Турция и петролните монархии на Близкия изток, в документирани стотици случаи се е сблъсквала с местното християнско население и го е подлагала на кланета, грабежи и унижения.

Един такъв случай беше моментът от битката за Алепо през 2013-та г., когато „демократичните" опозиционери се опитаха да организират клане над част от християнското население на града. Тогава, слава Богу, местните организираха отпор с подкрепата на Сирийската арабска армия на Асад. За съжаление не такава бе съдбата на хиляди други християни, които станаха жертви на невероятни зверства от страна на главорезите от сирийската опозиция, „Ислямска държава" и „Джабхат ан-Нусра".


Бойците от обявената от Западат за терористична мюсюлманска организация „Хизбула" храбро и последователно бранят християнското население в Сирия от кръволаците на т. нар. „Свободна опозиция"
Вече са известни и брутални случаи на поругаване на манастири и християнски светини. Само един такъв пример е градчето Якубия, което преди войната е имало население, съставено предимно от католици и последователи на Арменската църква. През 2013-та сирийските бунтовници, въоръжени с американско оръжие и щедро спонсорирани от Турция и Саудитска Арабия, превземат Якубия. Шест седмици по-късно, когато армията на Асад и части на Хизбула си връщат контрола над този град, се оказва, че не е останала нито една здрава църква. Всички християнски храмове са ограбени и разбити, а в арменските черкви иконите са осквернени.

По-късно един арменец разказва пред турски журналисти, че когато т. нар. „умерена опозиция% превзела Якубия, една от първите им работи била да конфискуват по-голямата част от имуществото на християнското население. Освен това демократичните бунтовници не се посвенили да избождат очите на иконите в църквите, както и да уринират по стените на християнските храмове.

В този и още стотици такива случаи виждаме какво правят тези, които Запада подкрепя. А какъв е бил отговорът на набедените за зли терористи от Хизбула? Повели са кърваво сражение, за да освободят този град. Днес в Якубия отново се служат християнски литургии, именно, защото бойците на Хизбула помогнаха в освобождаването му.

Това са само малки илюстративни примери, които обаче нагледно показват каква е тежката истина. Вече 2 години мюсюлманската шиитска военизирана организация Хизбула се бие в защита на християните с благословията на Иран, докато християнските САЩ и ЕС въоръжават изроди и истински терористи, които заплашват да унищожат най-древните клонове на нашата вяра, в онзи регион на света, където именно се е зародила тя. 

Автор: Симеон Миланов, Skandalno.net

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.