• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Американски танкове ще бъдат разположени в България заради Украйна

Американски танкове ще бъдат разположени в България заради Украйна

/КРОСС/ Американската армия планира да разположи около 150 танка и бронирани превозни средства в няколко страни от НАТО. Част от тях ще бъдат разположени и в страни от Източна Европа, съобщи висш американски военен служител.

Според ген. Фредерик (Бен) Ходжис, това е част от операция „Атлантическа решителност". Тя има за цел да успокои балтийските държави и Полша, които са притеснени от действията на Русия в Украйна. Освен бронираните машини ще бъдат изпратени и сухопътни войски за няколко месеца и те ще участват в съвместни учения в тези страни.

„Петдесетина бронирани коли вече са на място. Стотина танка Abrams M1 и бронирани бойни коли на пехотата „Брадли" ще бъдат препозиционирани в Германия, а вероятно и на други места, когато американските войски провеждат съвместни учения с войници на съюзниците си от Атлантическия алианс, заяви ген. Ходжис", който в момента работи в Естония. Преди три седмици той застана начело на въоръжените сили на САЩ в Европа.

„Военнослужещите ще участват в ученията, след което ще се върнат, а техниката ще остане на място", каза Ходжис и поясни, че това решение е много по-икономично.

„При тези учения танковете и бронираната техника няма да се транспортират през Атлантическия океан", каза още той. В близко време ген. Ходжис ще направи препоръки относно начина на разпределение на тези танкове и бронирана техника из източноевропейските страни-членове на НАТО.

„Това споразумение има предимството, че е много по-евтино от транспортирането на танкове и бронирани превозни средства през Атлантическия океан преди всяко учение", подчерта ген. Ходжис.

„Ще обсъдим няколко опции, като разпределяне на оборудването на малки партиди, примерно за батальон или за рота. Може би в балтийските държави, Полша, Румъния или България", каза той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По-умни от нас някога са казали : Ако искаш мир - готви се за война ! На долните и гадни МОСКОВСКИ ТРОЛОВЕ , които се подвизават по нашите земи и измерения, трябва да им е ясно, че Западът, който е изградил и организирал завидни нива на живот на гражданите си ХИЧ не му се разваля кефа да си го "мери" и воюва с ПРОШЛЯЦИТЕ от РУСИЯ ! Ние също трябва да се предпазим от евентуални окупационни "посещения" и като член на НАТО, ВЪОБЩЕ НЯМА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ с ЛЪЖИТЕ и ВНУШЕНИЯТА на Руската СВОЛЬОЧЬ !

27.11.2014 11:16:12

sinuxe

koi laje

27.11.2014 05:46:21

Анонимен

Да стоим далеч от този гнусен хамерикански башибозук!

26.11.2014 19:18:19

бубу

такова нещо е имало и по време на комунизма в България! Чужда държава да внася оръжието си на наша земя?! Мама им мръсна американска, готвят се за война, а ние ще го отнесем покрай тях е й така за нищо, щото сме си дали гъза под наем! еееееееееееееей деба

26.11.2014 18:38:46

Анонимен

Ще си купя оксижен за американски танкове, Добра цена дават на вторични.

26.11.2014 17:45:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.