• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Български ВиК холдинг ще обединява всички държавни дружества

Български ВиК холдинг ще обединява всички държавни дружества

/КРОСС/ Създава се български ВиК холдинг, който ще бъде принципал на всички водни дружества с държавно участие. Това решиха министрите в началото на заседанието на правителството.

Целта е дългосрочно устойчиво финансиране на отрасъл ВиК и свързаните с това стратегически цели и гарантиране на качествени ВиК услуги, обобщи регионалният министър Петя Аврамова.

Българският ВиК холдинг ще е изцяло държавна собственост с капитал от 1 млрд. лева, който ще се формира чрез парична вноска от държавата. Средствата ще бъдат предоставени от централния бюджет за 2020 г. по бюджета на МРРБ.

Правата на държавата ще се упражняват от регионалния министър. Той ще има надзорен и управителен съвет. Холдинговото дружество ще осъществява общи услуги по управление и контрол, уточни Аврамова.

В началото на заседанието премиерът Бойко Борисов даде и още две задачи на министрите. Първата е свързана с вноса и износа на боклук, а другата с ВЕЦ-овете, които ползват питейна вода.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Шефа

Нищо няма да те спаси Борисов от омразата на хората.....нищо.Колкото повече се стискаш за стола ,толкова по-бързо ще се катурниш в гьола.

16.01.2020 22:00:11

Анонимен

А досега къде беше бе, Слънце. Защо винаги вървиш след проблемите? И защо винаги намесата ти се свежда до нещо от типа на: Разпореждам ви да направите нещо, иначе ще ви накажа. И защо повечето от решенията ти се свеждат до разплод на некомпетентна администрация с високи заплати. Новите началници повече ли ще разбират от предишните? Ако новите ще решават проблемите защо тогава са старите, по места? Многото баби водят до безотговорност ( колективна безотговорност). Хайде, ходи си вече.

16.01.2020 18:06:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.