• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Пол Холивуд: Щастливец съм, че работя това, което обичам

Пол Холивуд: Щастливец съм, че работя това, което обичам

/КРОСС/ Знаете ли колко струва най-известният хляб във Великобритания Roquefort and Almond Sourdough Bread? 15 паунда!!! Сума, която дори и на Острова, изглежда прекалено висока. Но авторът на рецептата на хляба с рокфор и бадеми Пол Холивуд не само не може да се оплаче от липса на клиенти, но и печели славата си на най-известният пекар в Обединеното кралство.
Пол учи скулптура преди баща му, който е хлебар, да успее да го убеди да се присъедини към семейния бизнес. Така започва кариерата на Пол Холивуд, с когото могат да се похвалят луксозни хотели като „Кливдън", „Честър Гросвенър" и „Дорчестър", в които той е бил главен хлебар.

Автор е на 6 книги, превърнали се в бестселъри.
Телевизионната си кариера Пол започва като съводещ през 2002 г. по каналите Carlton Food Network и Taste. Бил жури в кулинарните състезания "The Great British Bake Off"и "Bake Off".

Собственото му телевизионно предаване „Рецептите за хляб на Пол Холивуд" (Paul Hollywood's Bread) се излъчва във Великобритания 2013 година.

Днес Пол Холивуд има няколко телевизионни поредици зад гърба си. В предстоящия сезон изненадата е "Градски печива с Пол Холивуд" по телевизионния канал Food Network. Ето какво разказва за себе си и новото предаване най-известният хлебар на Острова:

"Много хора смятат, че фамилията ми е нарочно измислена. Това ме дразни, защото не е истина. И тъй като тя се свързва с Лос Анжелис и Калифорния, като бях малък дори си патих от това. Момчетата крещяха срещу мен: „Ти за какво се мислиш? Искаш да си голяма звезда?"
Никога в детството си не съм си мислил, че мога да стигна до Холивуд. И сега, когато започнахме поредицата „Градски печива с Пол Холивуд", решихме, че не може да пропуснем Холивуд.

Това, което ме впечатлява в Лос Анжелис е, че всеки полага грижи за себе си. Времето е приятно топло. Слънцето грее и всеки се стреми да изглежда добре с бикини. Ние в Лондон все сме навлечени и като се постопли през лятото се стряскаме, че пак сме качили някой и друг килограм. И хайде на диета.

Ставането рано и 12-часовия снимачен ден не ме плашат.
Напротив, мисля си, че съм щастливец.

Понякога се щипя, за да съм сигурен, че не сънувам.
Все още се притеснявам за парите. Независимо дали имам или нямам пари, все ощ се притеснявам и това няма да се промени. Все още помня как събирах пари за една среща в Лондон. Знам какво е да нямаш пари. Знам откъде съм тръгнал.

Днес, когато съм на 50 не би трябвало да се тревожа за нищо. Но независимо какво е- къща, работа, пари, здраве- имаш ли нещо, ти се страхуваш да не го загубиш.
Животът ми се промени много през последните години.

Но търсенето на баланса между работата и семейството е моят приоритет. Пътувам много и семейството ми липсва. Съпругата ми Алекс никога няма да ме спре и двамата със сина ми Джос страшно ме подкрепят. Затова си осигурявам дълги почивки, за да бъдем заедно. Не може само работа, работа, работа.

Вкъщи готви Алекс. Страхотна е! Винаги тя приготвя вечерята, освен когато имаме гости. Тогава аз правя пудинга.

Телевизията е чудесен начин да обясниш на приятелите си какво работиш.

Защото аз не обичам да се фукам. Аз работех в Ливърпул, израснах в Уиръл. Често се връщам при приятелите си там и като заговорим за деца, семейство, работа, много е трудно да кажеш, че си водещ на предаване без да прозвучи сякаш се хвалиш. Затова, който иска да знае, да гледа предаването. Рядко говоря за това.

Като жури в „Bake off" се чувствам чудесно.
Аз много обичам работата си. „Bake off" има страхотен успех и по света.

Почивам си най-добре като карам състезателни коли. Ще участвам в в шампионата Le Mans във Франция. Луд съм по колите и високите скорости! Така се зареждам.
Така както ме виждате в „Градски печива с Пол Холивуд" , това съм аз. Харесва ми да съм жури в „Bake off", но там давам оценки. В „Градски печива с Пол Холивуд" аз говоря много, така както разговарям с приятелите си. Дори ми казват: „По телевизията говориш така, както когато сме заедно. Това е комплимент за мен."

За новите серии пътувахме много. Ходихме и в Кипър, където съм живял. Намериха дори и стар тефтер от преди 20 години, в който съм драскал някакви записки. Странно ми беше да съм отново там с камера и снимачен екип. Всичките ми стари колеги, които сега са ми приятели, казаха:"Ти направи това, което каза, че ще направиш." Опитах се ги убедя, че е случайност - просто бях на правилното място.

„Всеки върви по своя път" ми казаха те и аз го приемам като комплимент.

Всеки петък от 21:00 по Food Network Пол Холивуд се завръща с вкусни рецепти, но този път, за да открие и представи изкушенията в различни градове по света.
В популярната поредица "Градски печива с Пол Холивуд" той пътува в търсене на строго пазени сладкарски тайни, среща се с най-добрите пекари, за да допълни кулинарното си образование и за да ги представи на зрителите си.
Присъединете се към Пол в пътуването му от Осло до Кейптаун и по-далеч, за да откриете най- сладките изненади. От фамилни пекарни и деликатесни магазини до луксозни хотели, където от десетилетия гостите се наслаждават на уникални рецепти - това е кулинарно пътешествие, в което си заслужава да участвате.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.