• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Красотата на авангардния дизайн на Honor 10: Микс от изкуство, енергичност и модерност

Красотата на авангардния дизайн на Honor 10: Микс от изкуство, енергичност и модерност

/КРОСС/  Honor 10, най-новият флагман на Huawei, вече от близо половин месец е наличен на българския пазар. На цени от 899 и 999 лв. смартфонът може да бъде закупен от мрежата на Технополис. Устройството впечатлява с много функции и спиращ дъха дизайн.

Honor 10 обединява най-доброто от модата, инженерния дизайн и вниманието към детайла, за да създаде устройство, което се откроява и помага на потребителя да изрази своята индивидуалност. Всяка година експертите от Honor работят върху иновации от следващо поколение с приоритет върху дизайна, за да създадат зашеметяващи смартфони.

1. Стъклото Aurora отразява ярки цветове от всички посоки

Като най-новия член на фамилията Honor, Honor 10 е устройството с най-добрия дизайн на бранда. При него Honor черпи вдъхновение от началните години на производство на стъкло през 7-ми век, когато стъклото е създадено случайно на пясъчните брегове на Сина в Мурано, остров близо до Венеция, който тогава става център на производството на арт стъкло. Тази история вдъхновява дизайнерите на Honor 10 да изведат стъкления дизайн на телефони на съвсем ново ниво.

Стъкленото тяло на Honor 10 има следните характеристики:

- направено е от 15 слоя 3D стъкло на гърба;

- отразява различни цветове от всеки ъгъл;

- има зашеметяващо наномащабно оптично покритие.

 

Поглед отблизо към 15-те слоя 3D стъкло:

Процесът за постигането на минималистичното покритие на Honor 10 не е никак лесен, а резултат от съчетанието на водещи индустриални технологии и сложни инженерни дейности, изискващи най-високи нива на точност и деликатност: ослепителното оптично покритие Aurora изисква прилагането на най-новата технология в индустриалния дизайн – т.нар. оптично покритие с цветови промени под ъгъл.

Стъкленият гръб на Honor 10 има различен отразителен ефект на всеки 5 градуса. Целият процес по изработката му е изключително трудоемък, а необходимото време за постигане на този ефект е колкото времето за създаване на смартфон. Този впечатляващ отразителен ефект е сравним само със светлоотразяването при диамантите.

И накрая, най-критичната процедура при дизайна на Honor 10 е висшето оптично приложение, което е почти шедьовър на дизайна. Тази характеристика използва принципа на отразяване на светлината, на пречупване и дифракция върху стъкло. Тези ефекти се постигат изключително трудно чрез изграждане на сложен дизайн, при който светлоотразителните материали преминават през пулверизиране и утаяване. Когато слоевете от наномащабни мембрани се свържат, светлинните лъчи преминават през всяка мембрана и генерират ефекта Aurora.

2. Стилни цветове, проектирани от Парижкия център за естетика

„Цветът влияе директно върху душата. Цветът е клавишите, очите са филц чукчетата, душата е пианото с много струни.“ – Василий Кандински, руски художник и теоретик на изкуството.

Като марка, предназначена за младото поколение, Honor иска да вдъхнови и мотивира потребителите да виждат и да се наслаждават на света по свой начин. Honor разкрива свят на неограничени възможности пред дигиталното поколение.

Сега живеем живота си в движение, а дизайнерите от Honor 10 целят да вплетат тази концепция на забързано ежедневие, разнообразие и индивидуалност в цветовия дизайн на Honor 10.

Honor 10 предлага зашеметяваща комбинация от цветове на потребителите – Phantom Blue и Phantom Green. Тези два емблематични цвята са създадени в Парижкия център за естетика, в резултат на творчеството и ентусиазма на инженерите и дизайнерите на Honor 10.

Цветът Phantom Blue (фантомно синьо) е съблазнителна комбинация от синьо и виолетово. От всички цветове синият е най-харесван от мъжете и жените. А от векове насам лилавият цвят символизира величие, сила, гениалност.

Изборът на Phantom Green (фантомно зелено) е с мисъл за по-младото поколение. Това е смес от морско синьо и смарагдово зелено. Зеленият цвят е най-често асоцииран с природата и околната среда, и популярен цвят в съвременното изкуство.

3. Всички модерни характеристики в 1: Honor FullView и ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци

Honor е сред лидерите при модерните технологии и съвременния дизайн. Логично при Honor 10 е отчетена всяка актуална тенденция при смартфоните. Устройството интегрира множество иновативни функции в предната част на телефона с четириъгълен стъклен корпус, който го прави удобен за хващане с една ръка.

Ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци под стъклото

Honor 10 разполага с първия в индустрията преден ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци под стъклото. Ултразвуковият сензор за пръстови отпечатъци също предлага лесно отключване за потребителите, дори ако ръцете им са мокри и мазни.

FullView 2.0 True Colors; ултра бързо отключване чрез лицево разпознаване

Honor 10 има с 5,84-инчов FullView HD+ екран с 19:9 безрамков дисплей, 86% съотношение екран към тяло, мини предна камера, микрофон и заоблени ъгли.

Той разполага с True Color дисплей с цветна гама широка като NTSC 96 и висока резолюция 2280*1080.

Honor 10 също така поддържа ултра-бърза функция за отключване чрез лицево разпознаване, осигурявайки безпроблемно изживяване при използване на телефона.

4. Колаборация с Central Saint Martins

Като марка, предназначена за младите, Honor постепенно се превръща в най-модерната и иновативна технологична марка, харесвана от дигиталното поколение.

При Honor 10, Honor за пръв път си сътрудничи и с младите таланти от Лондонското училището за изкуства Central Saint Martins (CSM), за да ги вдъхнови да експериментират с различни концептуални идеи и да изведат заедно индустриалния дизайн на следващо ниво.

Honor планира да проведе конкурс съвместно със CSM по повод премиерата на Honor 10. Студентите ще могат да тестват устройството и да представят своите творчески идеи за добавки към телефона. Идеята на победителя ще бъде реализирана и приложена в Honor 10.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.