• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Арабисти: Европа е бременна с тероризъм (обновена)

Арабисти: Европа е бременна с тероризъм (обновена)

/КРОСС/  „Това е касапница. Това са хора, които нямат морал и съвест", коментира арабистът Владимир Чуков пред БНТ. Според него това са хора, които или искат да си отмъстят и да разтърсят целия свят.

"Има изключителна пестеливост от страна на британските власти. Всеки един аргумент и изявление са много добре премерени. На този етап можем да разполагаме само с информацията, която изтича по медиите. Дали става въпрос за нахлуване в публичното пространство на британците, или има една друга писта, по която трябва да се работи. Това е буквално преди 4 години - беше заклан един британски военнослужещ в Лондон от двама британци от нигерийски произход. В неговия роден град Манчестър има издигнат мемориал, който се превръща в място за поклонение. Двамата терористи бяха осъдени до живот на затвор. Тяхната молба за намаляване на присъдата беше отхвърлена. Така, че това е една от възможните писти, които биха дали някаква светлина защо точно в Манчестър",  добави той. 

„Европа е бременна с тероризъм. Тя сама си отглежда терористи. Тези хора са родени, живеят и учат в Европа" коментира Славчо Велков, водещ експерт по антитероризъм.

„Ставаме свидетели на тежък терористичен атентат. Това обаче не е нещо неочаквано", каза той.

Според него фактът, че заседава комитета COBRA, показва колко е сериозно положението. Той очаква да бъде обявена първа степен на тревога в страната.

„Търсят се дати, които са символични и могат да послужат като послание за хората”, коментира в студиото на „Здравей, България” преводачът Мариана Хил. 

От България няма нито един терорист, защото ние още от много рано се борихме срещу тези организации, които дойдоха от Саудитска Арабия. Водихме дела срещу тях и ограничихме тяхната дейност”, заяви Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания.

„Добре, че бомбата не е пусната в залата. Това показва, че охраната донякъде е респектирала. Явно има пропуск, но той не е фатален, защото е можело нещата да са по-трагични. При тази динамика на придвижване на хора в Европа нещата стават почти неуправляема”, коментира експертът по охрана и сигурност Румен Ралчев.

„Експлозията е станала на излизане, близо до щанд, където са се продавали тениски и рекламни материали на певицата Ариана Гранде. Там е имало човек, който е внасял стока”, добави преводачът Мариана Хил.

„Борбата с тероризма става приоритет. Но едно камикадзе никой не може да го спре”, категоричен е Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Климент

Никой обаче не казва главното: Масивните анклави от мюсюлмани в Европа са хранителната среда, която формира терористи. Няма никакво съмнение, че философията на исляма е база за дълбоките комплекси предизвикващи и мотивиращи радикални общности. За да се унищожи тероризмът, трябва да се отстрани причината. Но никой няма намерение да го прави, поради което Европа е осъдена на смърт...

23.05.2017 08:52:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.